PAUZA ZBOG OZLJEDE

CRNI UMAŠKI PETAK Marin Čilić neće braniti naslov, Croatia Open otkazal i Janowicz i Verdasco

Marin Čilić neće braniti prošlogodišnji naslov na ATP turniru u Umagu. Najbolji hrvatski tenisač danas će i službeno zbog ozljede koljena otkazati Croatia Open, a potvrdu za to dobili smo iz tabora 14. igrača svijeta. Čilić je čekao do zadnjeg trenutka i nadao se da će ipak igrati u Umagu. Kako danas u 18 sati istječe rok za otkazivanje, više nema vremena ni smisla čekati.

Marin je u četvrtak tek prvi puta trenirao s reketom u ruci, a i s trčanjem je, prema vlastitom priznanju, na 20 posto, što znači da je koljeno tek u fazi privikavanja na ponovna opterećenja. Čilić nije igrao od Wimbledona kada je morao predati bez borbe meč drugog kola protiv De Scheppera. Zbog problema s koljenom lani je pauzirao tri mjeseca.

Čim je u četvrtak stigao rezultat meča iz Hamburga, u kojem je Jerzy Janowicz pri zaostatku 5-7, 0-4 predao meč osmine finala Fernandu Verdascu, bilo je jasno da Vanja Božičković ima razloga za zabrinutost. Potvrda je stigla u petak ujutro kada je polufinalist Wimbledona morao otkazati. Gorostasni Poljak ima problema s ramenom, koje mu je u pohodu u Wimbledonu bilo zalijepljeno. Kako je rame bilo razlog predaje Verdascu, razumljiva je Jerzyjeva odluka da ne riskira uoči američke turneje. Nažalost, na kraju dana stigao je otkaz i Fernanda Verdasca...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 09:50