Ante Cizmic / Hanza Media / Hanza Media
NE SLUTI NA DOBRO

BABIĆ NAKON NJEMAČKE LEKCIJE 'Ova igra je trenutno hrvatski maksimum. Zašto Duvnjak ne igra napad? Stoput sam objasnio, hoćete me sutra opet pitati?'

Piše: Predrag ŽukinaObjavljeno: 20. siječanj 2017. 21:29

Hrvatski izbornik Željko Babić ima neki čudan pogled na svijet, nakon poraza od Njemačke u kojem igra naše momčadi u napadu nije ličila ni na što, on je izjavio da je naša momčad u zadnjoj utakmici u skupini igrala "na svom trenutačnom maksimumu".

Taj trenutačni maksimum ne zadovoljava niti jednog ljubitelja rukometa u Hrvatskoj te mu je suđeno da u sljedeća dva dana, makar na silu, natjera igrače da igraju iznad svojeg maksimuma.

- Ne znam kako ste vi vidjeli utakmicu, no u obrani smo igrali dobro. U napadu smo imali problema zbog njihove obrane, rekao je Babić u dvije tri rečenice u kojima ništa zapravo nije objasnio.

- Analizirali smo njihovi igru, znali smo da će biti teško, no sada mi je neposredno nakon utakmice nemoguće dati pravu analizu. Trebao bih u miru pogledati utakmicu. Mi smo svoju priliku propustili kod 20-22 kad smo ih stigli, ali smo tada napravili previše tehničkih i isforsiranih pogrešaka koje su Nijemce opet vratile u veliku prednost. Presudili su nam njihova bolja obrana i njihov vratar.

Pojasnio je Babić nakon toga zašto Duvnjak nije više igrao u napadu nego ponajprije kao istureni u 5-1 obrani:

- Rekao sam već ne znam koliko puta da Duvnjaka muči koljeno. Dajte me, molim vas, i sutra opet pitajte zašto ne igra u napadu.

Rekao je to Babić smirenim tonom, no vidjelo se da mu ne odgovaraju pitanja koja mu liče na provokaciju, makar ona to i nisu.

Babić je nakon toga dodao nešto što je sugeriralo da ga igrači uvijek i ne slušaju:

- Igrači ponekad naprave nešto po svome, naprave nešto što nije dogovoreno. Nažalost, igra nam je prepuna oscilacija, ali i to nije neko preveliko čudo. Imamo jako mladu momčad, tako se nešto i može očekivati.

Kad je riječ o vratarima, Babić nije kritizirao Stevanovića i Ivića, ali je posredno rekao sve:

- Što se može kad je s druge strane čovjek obranio 46 posto udaraca, točno 16 obrana je skupio...

To je prava istina, Wolff je obranio jako puno, no treba reći da je pola od tih udaraca bilo isforsirano radi naše loše igre u napadu.

Njemački izbornik Dagur Sigurdsson nije previše analizirao:

- Želim sve najbolje Hrvatskoj u nastavku SP-a. Moja je momčad bila jako angažirana od početka do kraja i u obrani i u napadu. Imali smo i mi nekih problema, ali smo ih bolje riješili nego Hrvati.

Njemački rukometni Podolski ili Klose Niclas Pieczkowski malo se našalio:

- Jako se radujem Parizu, neka Hrvati idu na topli jug...

Istina je, u Montpellieru će biti sigurno puno bolje nego u trenutačno ledenom Parizu.

Linker
27. travanj 2024 02:32