CROPIX
LOŠ START U LIGI PRVAKA

TEŽAK UDARAC ZA HRVATSKOG PRVAKA Zagreb u Areni dotukao njegov vlastiti igrač na posudbi!

Mandalinić je previše toga promašio, Zagrebov igrač na posudbi Sandro Obranović - nije
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 02. listopad 2016. 00:03

PPD Zagreb - PICK Szeged 24:26 (12:12)

ZAGREB Arena Zagreb. Gledatelja 5.000. Suci: Ličis i Stoljarovs (Latvija).

PPD ZAGREB: Stevanović (4+1), Skok (5); Vujić, Kontrec, Vori 4, Šprem, Šebetić 3, Marković 5, Horvat 6 (2), Šušnja, J. Valčić, Jotić 1, T. Valčić, Mandalinić 5, Miklavčić, Markoski TRENER: Veselin Vujović

PICK SZEGED: Šego (10), Sierra; Obranović 5, Kallman 5, Bodo, Gorbok 5, Petrus, Zubai, Balogh 1, Skube, Blažević, Gaber, Šoštarič 6 (2), Rodriguez, Banhidi 2, Buntić 2. TRENER: Juan Carlos Pastor

SEDMERCI: PPD Zagreb 2 (2), PICK Szeged 3 (2)

ISKLJUČENJA: PPD Zagreb 8 minuta (Vori 2, 44, Šebetić 16, Markoski 37), PICK Szeged 14 minuta (Blažević 13, Petrus 24, 39, Obranović 28, Rodriguez 42, Buntić 50, Gaber 54).

IGRAČ UTAKMICE: Sandro Obranović

---------------------------------------------------------------------------

Zagreb je izgubio od Szegeda i start u Ligi prvaka je vrlo loš. Dva poraza nakon kojih će se teško vratiti na put do cilja. Presudilo je previše banalnih pogrešaka u igri zagrebaša. To u Ligi prvaka ne prolazi, jednostavno...

Da će biti teško, nije bilo sporno. Da je protivnik jak, ali ne baš atraktivan - također, što se vidjelo i po posjetu, na koju je sigurno utjecao i poraz u Celju.

Bila je muška borba dva protivnika, koja bolje rade obrambene nego napadačke poslove. Pucale su kosti, ali su pucale i obrane pa je na poluvremenu bilo 12:12, vidjeli smo i kontre, i brzi centar, i akcije u jednoj šahovski postavljenoj partiji i puno dobrog rukometa.

Naravno, bilo je tu i puno pogrešaka, posebno kod Zagreba, koji lovi formu boreći se s ozljedama, a to košta ponešto pogrešaka, što se najbolje vidjelo na igri Šebetića, s kojim je lakše, ali koji još uvijek nije u svojoj pravoj formi.

Zgareb je igrao 5-1 s Tončijem Valčićem ispred Vorija, Szeged je igrao 5-1 s Kallmanom prema Josipu Valčiću, kojeg su Mađari željeli odvojiti onako kao je Celje uspjelo za pobjedu u prvoj utakmici. No, Marković se povremeno pretvarao u playmakera, Horvat je bio u brzini više i lakše se disalo. Mandalinić je po tradiciji otvarao, a čim bi previše zagrabio, malo je odmorio na klupi.

Trebalo je biti strpljiv, čekati svojih pet minuta, baš onako kako je Zagreb čekao velik dio prvog poluvremena kada se -2 popeo na +3, kad je ulovio tri kontre za redom (dvije Marković i jedna Horvat) nakon kojih je sve izgledalo sjajno. No, nije bilo lako izdržati tako težak fizički obračun i trčati protiv protivnika, koji je u prvom dijelu izrotirao sve moguće, što si Zagreb nije mogao priuštiti u tom obimu.

Na kraju je malu dekoncentraciju platio s tri polukontre (dvije Gorbok i jedna Obranović), da bi poluvrijeme bilo na 12:12.

Vujović je nastavak počeo na golu sa Skokom, obrane su nastavile žestoko pa je Zagrebu za prvi gol trebalo pet minuta (Vori - 13:13). Na isključenju Markoskog Szeged se odvojio na dva razlike, a onda se na isključenju Petrusa Zagreb mogao vratiti, ali je Marković zapucao čistu kontru. Pa su čekali na isključenje Rodrigueza da bi na 16:16 vratio Mandalinić.

Svaki gol je bio dragocjen, a svako isključenje jako opasno.

Lovro Šprem promašio je dva zicera, Šego je obranio i umjesto da Zagreb vodi, a Szeged stiže, bilo je obrnuto, što je u takvim utakmicama uvijek velik rizik.

Buntić je zagrebaše počastio probijanjem pa isključenjem, no, Obranović je golom i asistencijom za Kallmana Szeged održao u minimalnom vodstvu, a kraj je bio sve bliže.

Borba za goli život, koja je probudila i Arenu, makar nije bila prekrcana. Težak gol zabio je Marković za 22:22, ali Zagreb se nije uspio obraniti i Balogh je opet Szeged gurao u prednost, a Pastor tražio time-out da smiri situaciju za dovršenje utakmice.

Zagreb se lavovski bori, baš ono "nema predaje". U egalu, lopta za šut, Mandalinić poklanja, Kallman zabija i opet umjesto da vodi Zagreb, vodi Szeged uz time-out Vujovića. I opet griješi Mandalinić, nevjerojatno, i Szeged je na plus dva. No, opet šansa i opet Mandalinić, ali ovaj puta promašuje i kraj je sve izvjesniji.

Obranović je zatvorio priču - zasluženo za Szeged.

Ekipu Pick Szegeda predvodili su Sergej Gorbok i Mario Šoštarić sa po 6 golova. Također, za mađarski klub je Zagrebov igrač na posudbi Sandro Obranović postigao 4 gola i po svemu viđenom ponio epitet igrača utakmice, Denis Buntić je dodao 2, a vratar Marin Šego skupio je 11 obrana.

--------------------------------------------------------------------------------

Barcelona srušila Kiel

Velik dio utakmica 2. kola odigran je u subotu. U derbiju kompletnog kola u skupini A Barca je golom Victora Tomasa srušila Kiel. Loptu za egal je pucao Bilyk, ali je Morros blokirao.

Veszprem je uz dosta muke svladao Schaffhausen.

U skupini B Vardar je tek u nastavku slomio otpor Meškova, ali je zato Kielce lagano, s dvaput po plus pet po poluvremenu, slomilo otpor Šveđana, baš kako to radi prvak Europe.

U neelitnim skupinama...

U C je u SEHA dvoboju u Prešovu sjajni Vučko razoružao je Červarov Metalurg. U malom derbiju La Rioje i Montpelliera egal, koji više koristi Francuzima.

U D prva pobjeda Brage i to protiv Danaca glatko i superuvjerljivi Nantes protiv Bešiktaša.

--------------------------------------------------------------------------------

Liga prvaka 2. kolo

SKUPINA A: Barcelona - Kiel 26:25 (Rivera 6/Duvnjak 7), Veszprem - Schaffhausen 32:28 (Ilić 7, Sulić 4, Kopljar 2/Maros 7, Tominec 3), (n, 16.50) Silkeborg - Flensburg, (n, 17.30) PSG - Wisla

Poredak: Barcelona 4, Veszprem 3, Kiel 2, Silkeborg 2, Flensburg 1, PSG 0, Wisla 0, Schaffhausen 0.

SKUPINA B: RN Löwen - Celje 31:30 (Ekhdal du Rietz 5/Zarabec 8), Kielce - Kristianstad 38:28 (Bielecki 7, Štrlek 1, Ivić 4 obrane/Henningson 5), Vardar - Meškov 31:27 (Dušebajev 9, Cindrić 4, Čupić 2/Stojković 8, Vukić 2), PPD Zagreb - Szeged 24:26

Poredak: Kielce 4, Vardar 4, RN Löwen 3, Szeged 3, Celje 2, PPD Zagreb 0, Meškov 0, Kristianstad 0.

SKUPINA C: Tatran - Metalurg 27:22 (Hrstka 7, Vučko 4/Dragaš 5), La Rioja - Montpellier 26:26 (Sanad 7/Guigou 7), (n, 18.15) Elverum - Čehovski medvjedi.

Poredak: Montpellier 3, La Rioja 3, Tatran 2, Metalurg 2, Čehovski medvjedi 1, Elverum 0

SKUPINA D: Dinamo Bukurešt - Motor 35:31 (Vranković 8, Soroka 8), Braga - Holstenbro 32:27 (Perreira 10/Bramming 9), Nantes - Bešiktaš 33:19 (Burić 5, Matulić 4/Done 5).

Poredak: Nantes 3, Dinamo Bukurešt 3, Braga 2, Bešiktaš 2, Holstenbro 1, Motor 1. (drp)

Linker
27. travanj 2024 04:54