Screesnhot: HNTV
SJAJAN START KVARTOVSKOG 'ČUDA'

VIDEO: POGLEDAJTE POVIJESNI GOL RUDEŠA U PRVOJ LIGI 'Radujemo se jer smo ovo zaslužili! Na trenutke smo igrali perfektno'

Piše: Darko RužićObjavljeno: 17. srpanj 2017. 13:35

U nedjeljnim susretima 1. kola Prve HNL hrvatski predstavnici koji su sezonu započeli utakmicama Europske lige ostvarili su različit uspjeh, Hajduk je kao gost svladao Lokomotivu sa 3:1, dok je Osijek na svom terenu odigrao samo 1:1 s novakom u ligi Rudešom.

Novi prvoligaš Rudeš je u Osijeku igrao disciplinirano u obrani i čekao svoju priliku iz protunapada. Napokon ju je dočekao u 65. minuti kad je Kamenar zabio povijesni gol za Rudeš u prvoj ligi. Pogledajte tU situaciju u videu.

Gol Rudeša na 3.37 minuta u videu

Havojić je krenuo s desna i kratko dodao loptu do Perića Komšića, a ovaj u pravom trenutku produžio do Kamenara, koji je utrčao s desne strane i sa 12 metara desnicom svladao Malenicu.

Osijek je izjednačio samo dvije minute poslije.

Bočkaj je "dobio prigodu izvesti slobodan udarac s iste pozicije kao nedavno protiv Luzerna. I opet je sve isto bilo. Njegov je udarac s više od 20 metara pogodio gredu, a onda je lopti pritrčao Ejupi i glavom je ubacio u mrežu.

Trener Rudeša Inaki Alonso bio je presretan i zbog rezultata i igre na prvoligaškoj premijeri.

"Bila je to naša prva utakmica u prvenstvu i poslije nje smo jako zadovoljni. Osijek je kvalitetan suparnik s nizom pojedinaca, koji mogu riješiti utakmicu poput Lope i Bočkaja, ali mi smo na trenutke igrali perfektno i hrabro se i kvalitetno suprotstavili. Nije lako igrati s ovako kvalitetnim protivnikom, ali iskoristili smo i psihološko pražnjenje Osijeka u Europi. Želim mu prolazak u daljnje natjecanje, a mi ćemo se radovati prvom osvojenom bodu jer smo ga zaslužili", rekao je Alonso.

Zoran Zekić, trener Osijeka ustvrdio je kako je njegova momčad ponovno pokazala 'drugo lice'.

"Nije bilo dobro. Nismo imali balans između linija, a nismo ni dobro ušli u utakmicu. Jedino pozitivno poslije svega je to što nismo izgubili. Iz ovog treba izvući pouke. Svi mi. Nažalost u roku tri dana vidjeli smo dva naša lica. Htio sam neke igrače odmoriti, a pokazalo se da nisam u nakani uspio. Da nisam dobio što sam želio. Probao sam s Lukićem i Bočkajem u veznom redu, jedan ima dobru desnu, drugi lijevu nogu, ali nije išlo. Moram se zabrinuti i zbog toga što neki koji nisu igrali u četvrtak s Luzernom baš nisu se natrčali, a Grezda koji je tada igrao svih 90 minuta i ovaj put je preorao teren".

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. travanj 2024 21:41