Reuters / Matthew Childs / REUTERS
UPSJEH ZA PAMĆENJE

OVO JE BILA UTAKMICA OD 170 MILIJUNA FUNTI Nakon velike drame izborili Premier ligu nakon 45 godina čekanja i to pred 76 tisuća navijača na Wembleyu

Piše: HinaObjavljeno: 29. svibanj 2017. 21:53

Nogometaši Huddersfield Towna izborili su englesku Premier ligu nakon što su u majstorici pred 76.000 gledatelja na Wembleyu slavili protiv Readinga boljim izvođenjem jedanaesteraca s 4-3. Niti u regularnom dijelu niti u produžecima nije bilo golova.

Huddersfield je do velikoj uspjeha u najlukrativnoj nogometnoj utakmici na svijetu, jer plasman u Premijer ligu garantira najmanje 170 milijuna funti, došao lutrijom penala.


Huddersfield Town vs Reading 0-0 Highlights... by Goalsport

Reading je vodio s 3-1 nakon što je njihov vratar Omanac Al Hafzi obranio penal Hefeleu, no zadnja dva penala su igrači Readinga promašili - Moore je promašio okvir gola, Obiti je vratar Ward obranio, da bi Nijemac Schindler zabio za veliko slavlje Huddersfielda.

Klub iz Zapadnog Jorkšira vraća se tako u Premijer ligu nakon čak 45 godina, a ovaj mali klub se može podičiti s uzastopna naslova prvaka Engleske iz dalekih 20-tih godina 20 stoljeća. Reading je zadnji puta bio član Premijer lige prije četiri godine.

Inače, pobjednik majstorice za ulazak u Premijer ligu u protekle tri sezone odmah je ispao iz elitnog ranga.

Linker
26. travanj 2024 05:51