IZBOLA SVOG DEČKA

Ispovijest majke: Ubila mi je sina zbog 25.000 kuna vrijednog nakita

ZAGREB - Ni godinu dana nakon ubojstva Aleksandra Ščepanovića (44), kojega je nožem izbola Sandra Wilts (39), rane u srcu njegove majke Đurđice ne mogu zacijeliti.

Sa smrću sina donekle se i pomirila. No, boli je što je hrvatsko pravosuđe Sandri u obzir uzelo niz olakotnih okolnosti, pa ju je osudilo na samo tri i pol godine zatvora.

Prekinuo pa pobjegao

Sandra Wilts bila je neko vrijeme u vezi s Aleksandrom, a lani 25. travnja u parku u Zapruđu izbola ga je nožem, nanijevši mu teške ozljede od kojih je preminuo u haustoru svoje zgrade dok je pokušavao pobjeći. Kada je uhićena, Sandra Wilts u organizmu je imala alkohol, metadone, diazepane i marihuanu, pa joj je sud to uzeo u obzir kao olakotne okolnosti.

- Odlično! Haj’mo se sada svi napiti i nadrogirati pa okolo klati ljude - bijesna je majka Đurđica, koja otkriva pozadinu slučaja za koji su mediji uglavnom objavili da je riječ o “ljubavnoj svađi”.

- Moj je sin prekinuo s njom, no ona je bila izuzetno uporna. Zvala ga je s tuđih mobitela, pokušavala doći u kontakt s njim. On je otišao u našu vikendicu u Ližnjanu kako bi pobjegao od nje. Nesreća je bila što je baš u to vrijeme u Istri puhala nevjerojatna bura, a vikendica nema grijanje. Stoga je bio prisiljen vratiti se u Zagreb.

Dug zbog zlata

Te se noći otišao vidjeti s njom, ali ne kako bi se družili, nego kako bi je podsjetio na dugove prema nama. Naime, iz kuće mi je ukrala zlatni nakit u vrijednosti od 25 tisuća kuna. Rekao mi je da se ne brinem i da će on to ‘utjerati’. Još smo razgovarali o tome što ćemo kuhati za Uskrs, a on me zamolio da napravim janjetinu. Izašao je iz kuće i rekao ‘vidimo se’, no nikad se više nismo vidjeli - na rubu plača priča Đurđica.

Sinovim odabirom djevojke nije bila presretna, ali nije se htjela miješati. Kaže kako je o Sandri čula mnogo ružnih stvari, između ostalog i da je iz Njemačke protjerana zbog bavljenja prostitucijom. Tvrdi da je ona već bila osuđena u Hrvatskoj na osam mjeseci uvjetno s rokom kušnje od tri godine, zbog prostitucije.

Čini se kako ju je s vremenom prozreo i Aleksandar. Na sudu je pročitano pismo koje je uputio Sandrinu terapeutu. U tom je pismu naveo kako Sandra, koja se liječila od akutne ovisnosti o opijatima, na testove urina podmeće tuđu mokraću. Liječnika je zamolio za diskreciju rekavši kako se boji da bi ga Sandra mogla ubiti.

Imala je dosje

Ona je već imala dosje, uglavnom zbog krađa i droge. Na sudu je tvrdila da je Aleksandra ubola u samoobrani jer ju je napao, a i prije ju je znao tući i zlostavljati. Majka je zbog toga ogorčena na Županijsko državno odvjetništvo jer su je nakon ubojstva pustili iz pritvora.

- Pred mojim očima i očima svih susjeda išla je od jednog do drugog poznanika i govorila im kako moraju svjedočiti. Detaljno im je opisivala kako da kažu da ju je zlostavljao, tukao i vrijeđao. Ako to nije utjecaj na svjedoke, što onda jest? - pita se majka.

Obdukcijski nalaz pokazao je da su Aleksandru nakon uboda bili teško oštećeni unutarnji organi. Oštrica noža oštetila mu je rebro, plućno krilo, jetru... Na sudu se ispostavilo da je nemoguće takav ubod zadati u samoobrani. Sandra je u obrani izrazila kajanje, no majka u to ne vjeruje.

- Cijelo je suđenje bila drska i bezobrazna, sve je činila samo kako bi se izvukla. Kajanje je umjetno, kako bi dobila blažu kaznu - uvjerena je Đurđica Ščepanović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2024 04:57