ZADARSKA JUŽINA

UMALO GA PRIKLALA ‘Nije me napala zbog ručka, spremio sam joj juhu i meso’

Do kobnog ponedjeljka, kaže, nisu imali sukoba, iako je, kako pojašnjava
 Jure Mišković / CROPIX

Čuvar u zadarskom Vodovodu, 53-godišnji Miljenko Božić, do kraja života pamtit će ponedjeljak i jaku južinu toga dana, kada je u sumanutom napadu 40-godišnje sustanarke Dragice , u stanu u Ulici Benka Benkovića na zadarskom predjelu Melada, jedva izvukao živu glavu, piše Slobodna Dalmacija.

Dragica je već gotovo godinu dana živjela kod Miljenka, koji ju je potpuno besplatno primio na stan i hranu. I živjeli su tako u zajedničkom kućanstvu sve do ponedjeljka koji je obilježio jak južni vjetar.

Dok je u poslijepodnevnim satima, ništa ne sluteći, mirno pripremao ručak, razjarena ga je sustanarka zaskočila sleđa, zgrabila za kosu te mu zadala ubod nožem u vrat. Kada ga je pokušala ubosti i u trbuh, 53-godišnjak se okrvavljen dao u bijeg iz stana nakon čega je uspio pozvati policiju. Žena je ubrzo uhićena i svladana, a u krvi joj je izmjereno više od dva promila alkohola.

– Istina je da ima problema s alkoholom, no taj je dan nešto u njoj jednostavno puklo. Svađali se nismo, a ručak sigurno nije bio u pitanju jer sam spremao juhu i meso s prilogom. U jednom trenutku me zaskočila sleđa, povukla za kosu i ubola u vrat. Pokušala me ubosti i u trbuh, ali nije uspjela. Srećom sam na vrijeme pobjegao – kazao je dan nakon krvavog obračuna 53-godišnjak, koji je deset godina mlađu ženu primio u stan jer joj je, kako kaže, samo htio pomoći.

– Ja ću svakome pomoći, i eto što me zapadne – nož u vrat – razočarano je ustvrdio, pojasnivši kako je 40-godišnjakinju prije nešto manje od godinu dana privremeno primio u svoj stan na molbu rodbine.

Do kobnog ponedjeljka, kaže, nisu imali sukoba, iako je, kako pojašnjava, Dragica od početka suživota u stanu na broju 20 bila malo “težeg” karaktera.

– Znalo me ponekad malo biti strah kada bih prilegao nakon ručka. Osjećao sam neku nelagodu, ali sam to prevladao. I eto sada ispada da sam bio u pravu kada sam to mislio – prisjeća se Miljenko suživota s opasnom sustanarkom. Dodaje kako nikada nisu bili u ljubavnoj vezi, nego da ju je samo dobra srca primio i uzdržavao.

– Nismo se ni svađali. Samo sam učinio nekome uslugu i eto što me snašlo. Srećom sam ostao živ, a tko zna što bi bilo da nisam uspio pobjeći i pozvati policiju. Sigurno više ne bih bio ovdje – kazivao nam je revoltirano dan nakon napada kada nas je primio u svome stanu.

Miljenku je nakon obračuna u njegovu stanu pružena liječnička pomoć u zadarskoj Općoj bolnici. Utvrđeno je da je u napadu zadobio lakše tjelesne ozljede. Iako on to opovrgava, u policiji navode kako je njegovu ranjavanju prethodio verbalni sukob.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. svibanj 2024 05:56