NOVA DEFINICIJA BRAKA?

'IMAMO REFERENDUM O BRAKU! PRIKUPILI SMO BAREM POLA MILIJUNA POTPISA' Inicijativa 'U ime obitelji' objavila rezultate

Rečeno je da će se točan broj potpisa znati u srijedu, o čemu će javnost biti obaviještena
 Dragan Matić/CROPIX

ZAGREB - Inicijativa U ime obitelji danas je izvijestila da su uspjeli prikupiti najmanje pola milijuna potpisa. Procjenu su donijeli na temelju nepotpunih podataka koji su pristigli iz nešto više od polovice županija.

'NE MIJENJAMO USTAV, BEZ OBZIRA NA REFERENDUM!' Vladin plan protiv operacije crkve

- Volonteri građanske inicijative bili su u protekla dva tjedan izloženi vrijeđanju, ponižavanju, fizičkim napadima, knjige u koje su se građani potpisali bile su trgane, hakirana je internetska stranica, a LGBT skupine kopirale su logo inicijative „U ime obitelji“ i napravile Facebook profil slična imena kako bi zbunjivale građane koji se žele izjasniti, na fakultetima i nekim mjestima izjašnjavanja građana stavljali su svoje stolove te pjevanjem i galamom nastojali otežati izjašnjavanje građana o potrebi raspisivanja referendum - stoji u dopisu inicijative.

Rečeno je da će se točan broj potpisa znati u srijedu, o čemu će javnost biti obaviještena. Ne zna se točno kada, ali potpisi će biti predani ministarstvu Uprave, koje će onda izvršiti provjeru točnosti podataka. Tek nakon toga znati će se točna brojka potpisnika. Ukoliko konačna brojka bude iznosila 10 posto birača, raspisat će se referendum s pitanjem “Jeste li za to da se u Ustav Republike Hrvatske unese odredba po kojoj je brak životna zajednica žene i muškarca?”

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. svibanj 2024 04:16