NEĆE SE KOCKATI

MILANOVIĆ ODGOVARA ORBANU 'Ne možemo se dogovarati ooptužnicama!'

Ne možemo se dogovarati o optužnicama. I američki predsjednik je izlazio pred sud - komentirao je premijer Milanović na zahtjev novinara izjavu mađarskog premijera Viktora Orbana da je Mađarska spremna pregovarati o prodaji udjela Ine ako se odustane od progona predsjednika MOL-a Zsolta Hernadija.

Milanović je to rekao u Livnu gdje je je upravo počeo dvodnevnu posjetu Bosni i Hercegovini.

- Ja sam pročitao ono što je on rekao, doduše u transkriptu. Ja se ne mogu dogovarati o tome. Imamo pravnu državu i državni odvjetnik je neovisan. Državni odvjetnik je rekao ono što je imao reći i to je sada na sudovima - poručio je Milanović.

Na pitanje novinara je li se Hrvatska spremna zadužiti za kontrolni paket u Ini, premijer je rekao da se o tome ne može govoriti.

- Neću se kockati državnim financijama. Štitit ćemo državne interese, ali ne na način da ulazimo u neke nepredvidive aranžmane i eventualno oštetimo državni proračun - rekao je Milanović.

Dodao je da postoji pravo prvokupa, ali tek treba vidjeti postoji li istinska namjera o prodaji udjela u Ini te postoji li potencijalni drugi partner i za kakvu su vrstu odnosa spremni. Premijer je rekao da Hrvatska sada ima oko 44% udjela u Ini i tko god bude došao mora biti spreman za partnerski odnos.

S Milanovićem je u posjeti i Ministar Obrane Ante Kotromanović, koji je u ratu djelovao i na području Livna. Sutra je predviđen posjet hrvatskim povratnicima u Bugojnu, Uskoplju Donjem Vakufu i samostanu u Kraljevoj Sutjesci.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 09:16