POLJE FARMACIJE

MLADA ZNANSTVENICA S RUĐERA DOBITNICA NAGRADE ZA IZVRSNOST Novac će utrošiti na nova istraživanja

 Tomislav Krišto / CROPIX

ZAGREB - Dr. Tamara Stipčević, znanstvena suradnica Instituta Ruđer Bošković, prva je dobitnica nagrade HRZZ-AbbVie za izvrsne mlade znanstvenike u polju farmacije. Nagradu iznosu od 50.000 kuna dr. Tamari Stipčević danas su uručili ministar znanosti Željko Jovanović, predsjednik Upravnog odbora Hrvatske zaklade za znanost (HRZZ) akademik Dario Vretenar i Ljubiša Mitof-Višurski, generalni direktor tvrtke AbbVie za Adria regiju i Hrvatsku.

- Pozivamo i ostale tvrtke da se jave Hrvatskoj zakladi za znanost i da podupru ovakve projekte čiji je cilj poduprijeti istraživanja naših mladih znanstvenika i njihov ostanak u domovini - rekao je ministar Jovanović.

HRZZ - AbbVie nagrada za izvrsne mlade znanstvenike u polju farmacije dodijeljena je u sklopu natječaja koji su na inicijativu Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta organizirale Hrvatska zaklada za znanost i farmaceutska tvrtka AbbVie s ciljem poticanja razvoja inovacija na području farmacije.

- Novac od nagrade utrošit ću na istraživanja povezanosti autoimunih bolesti i neuro-psihičkih poremećaja jer ti mehanizmi još nisu dovoljno poznati - rekla je dr. Tamara Stipčević.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. svibanj 2024 01:47