LIJEPA I INTELIGENTNA

NOVA LJUBAV MILIJARDERKE I FILANTROPKINJE Bogata Jobsova udovica Lauren Powell u vezi je s bivšim gradonačelnikom Washingtona

Lauren Powell Jobs, koja je nakon smrti Stevea Jobsa naslijedila poslovno carstvo, voli Adriana Fentyja

Laurenne Powell Jobs (49), udovica Stevea Jobsa , osnivača kompjuterske tvrtke Apple Computer koja je svojim proizvodima promijenila računalnu industriju, našla je novu ljubav - bivšeg gradonačelnika Washingtona Adriana Fentyja (43).

Kako pišu američki tabloidi, “atraktivna i inteligentna” Laurenne Powell, koja je nakon smrti svojeg supruga postala milijarderka, s Fentyjem je u vezi od siječnja ove godine.

Otprilike u isto vrijeme nekadašnji demokratski gradonačelnik Washington D.C.-ja službeno je objavio svoj razvod od supruge Michelle, s kojom ima troje djece. Bivši par bio je u braku od 1997., ali prema pisanju medija, prestali su živjeti zajedno najmanje godinu dana prije nego što su službeno objavili prekid braka.

Powell Jobs je s tehnološkim genijem, koji je pretprošle godine umro nakon dulje borbe s rakom gušterače, bila u braku 20 godina. Par je imao četvoro djece, a nakon smrti Stevea Jobsa ona je naslijedila oko 10 milijardi dolara njegove imovine. The New York Post piše kako su se Powell i Fenty upoznali 2011. na jednoj konferenciji u Houstonu koja se bavila pomoći nadarenim studentima slabijeg imovinskog stanja, tema na kojoj su oboje bili društveno angažirani već dulje vrijeme, a u to je vrijeme Steve Jobs još bio živ.

Powell Jobs je svojedobno utemeljila udrugu College Tracks koja se bavi upravo pomaganjem studenata iz siromašnijih obitelji i pripadnika etničkih manjina, a Fenty je u veljači 2012. postao član upravnog odbora njezine filantropske organizacije. Kada je zapravo počela njihova veza, to se ni tabloidni The New York Post nije usudio nagađati. Ono što su objavili jest izjava neimenovanog bliskog prijatelja bivšeg gradonačelnika, koji je rekao da su Fenty i Powell Jobs na konferenciji u Houstonu postali prijatelji. Prijateljstvo se u međuvremenu pretvorilo u ljubavnu vezu, i to otprilike u vrijeme kada je demokratski političar objavio da se razvodi od supruge, dakle početkom ove godine.

Adrian Fenty jedan je od najvećih zastupnika naše reforme obrazovanja u ovoj državi”, napisala je Powell Jobs u vrijeme kada je Fenty postao članom upravnog odbora njezine filantropske organizacije.

Powell Jobs iznimno je osjetljiva na svoj privatni život i strogo ga čuva od javnosti i medija. S druge strane, nekadašnja studentica sveučilišta Stanford i Pennsylvania (na Stanfordu je diplomirala mendažment) već je dulje vrijeme posvećena filantropskim aktivnostima. Kada je u travnju ove godine istupila u medijima prvi put nakon suprugove smrti, učinila je to kako bi svratila pozornost američke javnosti na problem reforme sustava za imigrante.

S druge strane, Fenty je nakon gradonačelničkog mandata od 2007. do 2010. uzeo odmor od politike i bio angažiran na raznim konzultantskim poslovima i govorničkim angažmanima. Prošle godine za savjetnika ga je angažirala ga je investitorska tvrtka Andreessen Horowitz, provodio je puno vremena u Silicijskoj dolini i negdje u to vrijeme mediji su počeli spekulirati o njegovu razvodu braka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. svibanj 2024 02:37