NAPAD SAČMARICOM

VIDEO Učenik je imao svoju listu za odstrel: Želio je ubiti sve koji su ga maltretirali!

 YouTube

Šesnaestogodišnjak koji je otvorio paljbu na srednju školu u Kaliforniji imao je svoju 'listu za odstrel'. Na crnoj listi navodno su bili nasilnici koje je htio upucati, no jedan ga je učitelj uspio odgovoriti od zle namjere, kazala su iz policije.

Naime, napadač čiji identitet nije otkriven već je prošle godine suspendiran nakon što je objavio listu s imenima školskih kolega koje je želio ubiti jer su ga maltretirali u školi više od godine dana.

U četvrtak, 10. siječnja, ušetao je učionicu Taft Union škole i upucao jednog učenika koji je sada leži u bolnici u kritičnom stanju.









Ryan Heber, profesor koji je predavao na satu, uključio je napadača u razgovor i omogućio ostalim 27-ero učenika da poibjegnu na stražnja vrata. Tada mu se pridružio i Kim Lee Fields, školski domar, i još dvoje profesora te su ga nagovorili da odloži oružje.

- Rekao je profesoru: 'Ne želim vas upucati' , a onda je kazao koga zapravo želi smaknuti - kazao je šerif Donny Youngblood.

Jedna učenica je hospitalizirana s mogućim oštećenjem sluha jer je pucanj opalio suviše blizu njenog uha, a druga je pak djevojka uslijed bijega pala preko stola i zadobila lakše ozlijede.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. svibanj 2024 06:16