Ante Čačić
 Ronald Gorsic / CROPIX
DOSTA JE BILO MALTRETIRANJA

ČAČIĆ PORUČIO HULIGANIMA 'Nećete uništiti snove igračima!'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 18. lipanj 2016. 18:44

Nakon velikih nereda i divljanja huligana u St. Etienneu na utakmici između Hrvatske i Češke, HNS je sazvao hitnu novinarsku konferenciju u Deauvilleu.

Izbornik se na početku još jednom osvrnuo na jučerašnji incident.

- Bilo je dosta govora nakon onog jučer, no ovi koji su napravili što su napravili igračima neće snove srušiti. Reprezentacija je simbol patriotizma i to stalno pokazujemo. Nadam se da će oni koji su obrukali cijelu naciju, jedna minorna količina ljudi biti prepoznata i dovedena tamo gdje joj je mjesto.

Nakon uvoda posvetio se isključivo nogometnim temama.

Što je s Modrićem i Ćorlukom, hoće li biti spremni za Španjolsku?

- Ćorluka ima kontuziju, a Mandžukić i Modrić su otišli na magnetsku rezonancu. Ne radi se o težim ozljedama. Postoji žal za propuštenim protiv Čeha, ali igrači nisu isfrustirani. Česi su dva puta pucali po golu i posrećilo im se. Vidjeli ste da smo i grali i bolje nego protiv Turske i nadam se da ćemo se kroz utakmice još dizati, a to treba potvrditi i protiv Španjolske. Moramo imati gard', poručio je Čačić.

Kako ste zadovoljni izvedbom svojih nogometaša?

- Posebno sam zadovoljan igrom Rakitića kojem još treba malo da se privikne na novu poziciju. Prolazak skupine je naš cilj, a kao što vidite - nema lakih protivnika. Najvažnije da momčad pokazuje želju za radom na treningu. No rodio se inat među nama i nećemo dozvoliti da nam ta minorna skupina sve pokvari. Ovi padobranci koji su se pojavili s pirotehnikom... takve se stvari ne bi smjele ponavljati.

Koliko vas je poremetio izlazak Luke Modrića?

- Oko Luke Modrića slažemo momčad i naravno da nas je njegov izlazak izlimitiro. Kovačić nije imao veliku minutažu u klubu, i zato je bio malo nemiran. Svi smo pametni nakon utakmice, ali ne tražim alibi. Iz svake utakmice izvlačim pouke. Nije ovo PlayStation'. Hrvatska nikad nije ovako igrala i nikad nije bila bolja atmosfera, tako je rekao Darijo Srna koji je 15 godina u reprezentaciji. Mislim da smo na dobrom putu i uvjeren sam da će zaista svaki od njih dati sve od sebe.naglasio je Čačić.

Zašto niste mijenjali Marija Mandžukića u završnici?

- Iako ne zabija golove on puno pridnosi momčadi. Puno se troši za vrijeme utakmice i možda sam ga treba ranije zamijeniti, ali to ne znači da bi rezultat bio drugačiji. Ja vjerujem u njega i siguran sam da će on to vratiti reprezentaciji.

Hoćeli li Modrić zaigrati protiv Španjolske?

- Pričekat ćemo i vidjeti kako će se osjećati u idućih nekoliko dana. Sigurno da je ne igranje Luke Modrića veliki hendikep, ali koge nema bez njega se može i mora.

Kako namjeravate zaustaviti Iniestu?

- On je bitan igrač za Španjolsku i u Barceloni je glavni igrač već nekoliko godina. On je bitan za Furiju kao i Luka za nas. Bit će nam teško zaustaviti ga jer se radi o izrazito kvalitetnom igraču.

Kako bi se igrači trebali ponašati nakon ovakvih događaja?

- Teško se obraniti nakon toga. To je jedan veliki šok. Nevjerojatno da jedan navijač može željeti to hrvatskoj reprezentaciji. Taocimo smo već godinama takvog ponašanja koje šteti sportu i što je tragičnije šaljemo ružnu sliku u svijet.

Linker
26. travanj 2024 14:53