Getty Images
SIPAJU SE KOMPLIMENTI

POGLED IZ ČEŠKE, ILI JE PILA NAOPAKO? Hrvatska se pokazala kao najbolja reprezentacija Eura!

Piše: Tomislav PiškorObjavljeno: 14. lipanj 2016. 22:24

Pobjeda Hrvatske nad Turskom, očekivano, nije dobila mnogo pozornosti u češkom tisku i medijima s obzirom na to da je jučer prvi put na Euru 2016. zaigrala i Češka. Sve naslovnice i medijski natpisi bili su više-manje fokusirani na susret između Češke i Španjolske.
Tako Blesk piše kako je “Pobjedu osigurala Modrićeva parada”, uz napomenu kako je “Hrvatska cijelo vrijeme bila superiorna i kreirala bezbroj prilika”. S druge strane, Idnes na naslovu donosi “Duel odlučio krasni volej Modrića” te u nastavku teksta spominju kako je Luka Modrić potvrdio svoj status prve zvijezde u reprezentaciji Hrvatske. “Turci su imali samo jednu opasnu priliku, inače momci u plavim dresovima bili su aktivniji i jednostavno bolji”, piše u izvještaju na fotbal.idnes.cz.

Čačić se više plaši Čeha

Dok Eurofutbal.cz donosi naslov “Hrvatska odbila demolirati Tursku”. U nastavku izvještaja pišu kako se potvrdilo pravilo da ukoliko Modrić zabije u dresu Vatrenih, Hrvatska uvijek pobjeđuje. “Takvo pravilo potvrdilo se po deveti put”, te naglašavaju kako je Hrvatska nadigrala Tursku u svim segmentima igre i samo je sreća spasila Turke od potpunog debakla.
Ostali češki portali tek u tragovima spominju slavlje Hrvatske.
- Reakcija čeških portala upravo je onakva kakvu možete očekivati od tabloida. Glavne vijesti su “Smrt Srninog oca”, “Tufan popravljao kosu dok je Modrić došao do lopte i zabio pobjednički pogodak” i “Ćorlukina hrabrost” - govori nam Tomas Danicek s portala Eurofutbal.cz. i nadodaje:
- Što se ozbiljnijih vijesti tiče, Češka press agencija objavila je intervju s Čačićem u kojem hrvatski izbornik priča kako se više plaši Češke nego Turske.

Turci su se raspali

Jedino njegov portal donosi opširnu analizu utakmice protiv Turske. Za igrača susreta izabrali su Ivana Perišića uz opis: “Ako dublje proanaliziramo, bio je najbolji igrač na terenu u drugom poluvremenu. Nastavio je svoju tradicionalnu sjajnu igru u reprezentaciji, stvorio dvije prilike i sam imao dva pokušaja na vrata.” U nastavku analize, izdvojili su tri ključna trenutka susreta. Pod broj 1: “U drugom dijelu Turci su se jednostavno raspali” te naglašavaju kako je taktički utakmica bila vjerojatno najbolja do sada na turniru: “Obje momčadi bile su kompaktne u svim fazama igre.”
Pod broj 2: “Hrvatska se do sada pokazala kao najbolja reprezentacija na Euru” te su opisali kako smo pokazali veliku zrelost u ofenzivnom i defenzivnom dijelu igre.
Pod broj 3: Terim mora okrutno poraditi na ispravku turske sterilnosti”, napisali su Česi.
U nastavku potrage za ostalim vijestima hrvatske utakmice protiv Turske, tek je Denik.cz pisao o našem susretu. “Češka skupina započela je pobjedom Hrvatske, ekshibicijski potez Modrića odlučio susret”, bio je naslov na portalu Denika. Identičan naslov bio je i na Lidove Noviny…
Presuda na kraju govori kako je fantastičan pogodak Luke Modrića očekivano i zasluženo prva asocijacija Čeha na pobjedu Vatrenih u Parizu!


Uza sve to, Čehe je zadivila hrabrost Vedrana Ćorluke, pa tako na jednom portalu donose bogatu fotogaleriju pod naslovom: “Četiri puta pružana mu je pomoć, ali i tako je završio utakmicu. Priča o nesavladivom Ćorluki!”

Linker
26. travanj 2024 05:12