REUTERS/David W Cerny
SVE SE VRAĆA...

ČESI SRUŠILI ENGLEZE I PREKINULI ČUDESNI NIZ Trebali su potvrditi plasman na Euro, ali poraz u Pragu donosi im uzbuđenja u finišu kvalifikacija

Piše: Gianluca StarčićObjavljeno: 12. listopad 2019. 00:50

Ukrajina je pobjedom nad Litvom (2:0) praktički osigurala Euro. Naime, Ševčenkova reprezentacija ima devet bodova više od Srbije, a obzirom da je u prvom susretu protiv Srba slavila sa 5:0 možemo kazati da su Ukrajinci na Euru.

Briljirao je Malinovskij koji je dva puta tresao mrežu Litvanaca. U drugoj utakmici ove skupine Portugal je trijumfirao protiv Luksemburga sa 3:0, a zabijali su Bernardo Silva, Ronaldo i Guedes. S ova tri boda Portugalci su napravili značajan korak prema Euru obzirom da oni pak imaju četiri boda prednosti nad Srbijom.

Engleska je imala jučer priliku osigurati plasman, ali ipak u tome nije uspjela, poražena je od Češke u Pragu (2:1)

Sjajno su Englezi ušli u utakmicu, naime već u petoj minuti Harry Kane je načeo mrežu Vaclik. Napadač Tottenhama bio je siguran s bijele točke nakon što je Masopust nesmotreno srušio Sterlinga u kaznenom prostoru. No, veselje Gordog Albiona nije dugo trajalo, samo četiri minute kasnije Brabec je izjednačio nakon asistencije Celustke.

Osokoljeni zabijenim pogotkom Česi su jurnuli po vodstvo, Engleska se nije snašla, domaći vezni red stvarao je velike probleme reprezentaciji Garetha Southgatea. Nije to bila prava Engleska, nije to bila Engleska koja nas je u posljednje vrijeme navikla na vrhunske predstave. Prijetili su Česi, ali na vratima je bio Pickford koji je imao nekoliko sjajnih intervencija.

Soccer Football - Euro 2020 Qualifier - Group A - Czech Republic v England - Sinobo Stadium, Prague, Czech Republic - October 11, 2019  England's Raheem Sterling goes down under the challenge of Czech Republic's Jan Boril in the penalty area  REUTERS/David W Cerny - RC144FAEC1F0
REUTERS/David W Cerny

Pola sata prije kraja utakmice Engleska se probudila, bila je konkretnija u zadnoj trećini, pokušavali su Sterling i Kane, ali nije išlo...

Štoviše, Češka je nakon odlične akcije u 85. minti stigla do trijumfa, poentirao je Ondrašek. Sada su ove dvije reprezentacije izjednačene na vrhu (Engleska susret manje), dok Kosovo koji također ima susret manje od Češke zaostaje četiri boda.

Nadomak Europskog prvenstva stigla je i Francuska koja je svladala Island s minimalnih 1:0. Ključan trenutak zbio se u 66. minuti kad je Giroud najstrožu kaznu pretvorio u pogodak. Svjetski prvaci bili su bolji takmac tijekom cijelog susreta, ali dugo su Islanđani odolijevali napadima Griezmanna, Girouda i Comana... Francuska u sljedećem kolu dočekuje Tursku koja je u sučevoj nadoknadi došla do pobjede protiv neugodne Albanije.

Francuzi i Turci imaju po 18 bodova, šest više od Islanda i pravo bi se čudo moralo dogoditi da ih ne gledamo na Euru.

Vrijedi još spomenuti da su Crna Gora i Bugarska remizirali bez pogodaka. Ta utakmica nije imala nikakav bodovni značaj, dok je Andora prvi puta nakon ožujka 2018. godine upisala pobjedu. Bolja je bila od Moldavije s minimalnih 1:0, a junak susreta bio je Vales koji je poentirao u 67. minuti.

Rezultati:

Skupina A
Crna Gora - Bugarska 0:0
Češka - Engleska 2:1 (Kane '4, Ondrasek '85 /Brabec '9)

Skupina B
Ukrajina - Litva 2:0 (Malinovsky '29, '58)
Portugal - Luksemburg 3:0 (Siilva '16, Ronaldo '66, Guedes '89)

Skupina H
Turska - Albanija 1:0 (Tosun 90')
Island - Francuska 0:1 (Giroud 66'-11m)
Andora - Moldavija 1:0 (Vales '63)

Linker
26. travanj 2024 19:24