REUTERS/Umit Bektas
ZVIJEZDE U BLIJEDOM IZDANJU

FOTO: VELIKO IZNENAĐENJE U KVALIFIKACIJAMA - ŠOKANTAN PORAZ NEPREPOZNATLJIVIH SVJETSKIH PRVAKA Francuzi već 10 godina nisu odigrali ovakvu utakmicu

Piše: HinaObjavljeno: 09. lipanj 2019. 00:58

U subotnjim susretima kvalifikacija za EURO 2020 svjetski prvak Francuska je izgubila kod Turske (2-0), dok je Italija uvjerljivo slavila u Ateni protiv Grčke (3-0).

Njemačka je pobjedom 2-0 prošla teško gostovanje u Bjelorusiji golovima Sanea i Reusa, dok je Belgija kod kuće bila dominantna protiv Kazahstana (3-0).

Poraz Francuza jedno je od najvećih iznenađenja dosadašnjeg dijela kvalifikacija za EURO 2020.

Momčad prepuna nogometnih zvijezda bila je potpuno neprepoznatljiva i nadigrana od strane domaćina koji su pitanje pobjednika s dva pogotka riješili još u prvom poluvremenu.

Turci su poveli u 30. preko Ayhana koji je iskoristio asistenciju Demirala, a vodstvo su povećali svega 10 minuta kasnije golom Undera.

Domaćini su prema golu svjetskih prvaka opalili 11 puta (6 u okvir), a koliko je bilo blijedo izdanje Francuza najbolje govori podatak da su prema golu Turske uputili samo 4 udarca - 0 u okvir što je prvi put u posljednjih 10 godina da su bili toliko neprecizni.

Linker
26. travanj 2024 09:35