Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX
NAJKOMPLICIRANIJI ŽDRIJEB DOSAD

UKRAJINCI SU GOLOM SRBIJI U SUDAČKOJ NADOKNADI PRIPOMOGLI I VATRENIMA, EVO KAKO... Dalić i društvo sada imaju priliku izbjeći najvećeg favorita Eura

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 17. studeni 2019. 20:12

Aktualni europski prvak Portugal izborio je plasman na Europsko prvenstvo 2020. godine i branit će naslov prvaka osvojen 2016. godine u Francuskoj.

Rasplet u skupini B smjestio je Ukrajinu na prvo mjesto s 20 bodova u kvalifikacijskom ciklusu koji su Ševčenko i društvo prošli bez poraza.

Na drugome mjestu završio je Portugal sa 17, a treća je reprezentacija Srbije s tri boda manje.

Srbija je dvaput vodila, u 9. i 56. minuti, dok su se Ukrajinci vraćali golovima u 32. i naposljetku u 93. minuti, u posljednjim sekundama susreta.

Ševčenkove su trupe time izborile važan bod koji vodi u izrazito povoljnu situaciju ždrijeba koji će biti najkompliciraniji u dosadašnjim izdanjima europskih prvenstava.

Srpska je nacionalna vrsta zakomplicirala svoju situaciju i morat će plasman na EURO 2020 tražiti kroz dodatne kvalifikacije, odnosno kroz play-off Lige nacija.

Ono što najviše zanima hrvatske navijače je činjenica da su Ukrajinci ovim bodom pripomogli i Vatrenima. Evo na koji način...

Sva je prilika da će u posljednjim utakmicama kvalifikacija Engleska svladati Kosovo, Španjolska Rumunjsku, a Njemačka na domaćem terenu Sjevernu Irsku. Takav bi rasplet uvjetovao da Francuzi više ne mogu biti u prvoj jakosnoj skupini što automatski znači da će Dalić i društvo time izbjeći aktualne svjetske prvake.

Hrvatska će osvajanjem svoje skupine najvjerojatnije biti smještena u drugu jakosnu skupinu uoči ždrijeba Eura koji će se održati 30. studenoga u Bukureštu.

Linker
26. travanj 2024 09:54