Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
POMETENI NA OTOKU

BOLAN PORAZ HRVATSKIH VITEZOVA U DOMOVINI BOKSA Croatian Knights spremali su se za iznenađenje u Britaniji, no odlaze bez ijedne pobjede

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 17. veljača 2018. 14:03

WSB ekipa Croatian Knightsa neće po dobrom pamtiti prvo gostovanje u domovini boksa. Britanski Lionheartsi nisu bili dobri domaćini te su hrvatsku momčad apsolutno pomeli rezultatom 5:0, piše Fightsite.

Voljeli bi smo da možemo reći kako su naši momci bili blizu rezultata te da su ih pobjede koštale samo nijanse, kao prije dva tjedna u Italiji, no nažalost moramo konstatirati kako su Britanci deklasirali hrvatsku momčad, kojoj će prva sezona u ligi ipak prije svega služiti za skupljenje iskustva i promoviranje mladih boksača.

Najbolji nastup na gostovanju u Gatesheadu zapravo je pružio David Alaverdian, boksač muha kategorije doveden iz Izraela. On je jako dobro otvorio meč protiv Kiarana MacDonalda, no nažalost je doživio pad kako je meč prolazio. Nakon što su posljednje dvije runde očito pripalo Britancu, bilo je jasno da hrvatska momčad susret otvara s porazom, a tako je i bilo. Sudačke kartice rekle su 50:45, 49:46 i 48:47 u korist Britanca. Ništa bolje nije prošao niti Damir Plantić, no on je imao najteži ispit. Trostruki europski prvak, Joseph Ward, uzeo je svih pet rundi, uz glasne ovacije publike u lijepo popunjenoj dvorani.

Idući je došao na red 18-godišnji Marijan Brnić, ali novozelandska akvizicija, Patrick Mailat, bio je pretežak ispit za njega i meč je predan nakon tri runde dominacije člana Lionheartsa. Četvrti bod donio Calum French, čija se dominacija nad Matteom Komanidom najviše očituje kroz sudačke kartice, 50:39, 50:42, 50:45, a posljednji je nastupio Mate Rudan u velter kategoriji. Od njega je bolji bio Pat McCormack, rezultatom 49:46, 50:45, 50:44.

Croatian Knights iduće kolo, za točno dva tjedna, boksaju u Zadru protiv francuske momčadi Roostersa, koji su u oba prva kola slavili rezultatom 3:2. Nadamo se kako će svi najbolji boksači hrvatske momčadi biti spremni za ovaj duel te kako će promocija meča biti dovoljno dobro odrađena da se napuni dvorana. Momci to apsolutno zaslužuju.

Linker
28. travanj 2024 08:58