Stipe Miočić
 Foto: Damir Krajac / CROPIX
STIGAO JE NAJBOLJI

FOTO: NAJJAČI HRVAT NA SVIJETU SLETIO U ZAGREB Legendarni Stipe Miočić se vratio u Hrvatsku, ali ovog puta s pojasom svjetskog prvaka

Piše: Ivan ZrinjskiObjavljeno: 02. studeni 2016. 16:30

Stipe Miočić, UFC-ov svjetski prvak u teškoj kategoriji, nešto iza 14.00 sati poslijepodne sletio je u Zagreb gdje će se tijekom dva dana družiti sa svojim fanovima, odraditi kratak trening s Mirkom Filipovićem i odvojiti vrijeme za razgovor s novinarima.


Netom prije dolaska u Hrvatsku, Miočić je preko svojeg Twitter profila u nostalgičnom postu napisao kako se jako veseli novom putu u zemlju iz koje vuče korijene. Naime, njegovi su roditelji hrvatski emigranti, a iako je Stipe američki državljanin, sebe jednako tako smatra i Hrvatom.


- Biti Hrvat je izvrsno. Mi smo ratnici. Mi smo kao i ljudi iz Clevelanda, grubi, ali radišni - prije nekoliko mjeseci je rekao Stipe za američke medije.
Koliko Stipe voli Hrvatsku, toliko i njega vole domaći fanovi slobodne borbe. I prije nego je u 14. svibnja ove godine iznenađujućim nokautom u Curitibi uzeo naslov od Fabricija Werduma, Miočić je bio vrlo popularan među hrvatskim fanovima od kojih mnogi njegove mečeve prate otkad se bori pod kapom UFC-a.


Razloge za to ne treba tražiti samo u njegovom porijeklu, već i beskompromisnom pristupu u ringu u kojem je 12 od svojih 18 borbi (16 pobjeda, 2 poraza) završio nokautom. Posebno se pamti njegova brutalna izvedba u meču protiv Marka Hunta kojeg je prije godinu i pol u Adelaideu prebio s čak 361 upućenim udarcem tijekom rundi, čime je postavio novi rekord UFC-a.

CLEVELAND, OH - SEPTEMBER 10: Stipe Miocic punches Alistair Overeem during the UFC 203 event at Quicken Loans Arena on September 10, 2016 in Cleveland, Ohio. (Photo by Rey Del Rio/Getty Images)
Rey Del Rio/Getty Images / Getty Images


Miočić u Zagreb dolazi nepunih dva mjeseca nakon što je u prvoj obrani titule pobijedio Alistaira Overeema, i to nakon što se na samom početku meča našao na rubu poraza kad ga je nabildani Nizozemac uhvatio u "giljotinu". Stipe se uspio izvući iz hvata, potom ubrzo srušio Overeema pa na podu završio posao "ground and poundom" za pobjedu pred 20.000 tisuća bučnih navijača u svojem Clevelandu.


Nakon te pobjede Miočić je objavio da se ove godine više neće boriti, već će drugi put braniti naslov sljedeće godine. Suparnik će mu biti pobjednik u meču između dva bivša prvaka, Fabricija Werduma i Caina Velasqueza, koji će se boriti 30. prosinca u lasvegaškoj T-Mobile Areni.

Linker
17. svibanj 2024 10:30