Screenshot/Instagram
POD NAŠIM NEBOM

SVJETSKI TEŠKAŠKI PRVAK DOLAZI U RODNI ZAVIČAJ I DOVODI PRELIJEPU SUPRUGU 'Moram pokazati Ryan odakle su moji geni'

Piše: Dean BauerObjavljeno: 31. listopad 2016. 09:25

Stipe dolazi u Hrvatsku! Štoviše, vrlo skoro. Iz UFC-a najavljuju kako bi se već predstojećeg četvrtka, 3. studenog, Stipe Miočić trebao pojaviti pred novinarima u Zagrebu.

Detalji njegova boravka u metropoli nisu objavljeni, niti je baš za očekivati da će raspored programa biti razrađen detaljno i za svaki sat, ali ako su predviđene minute za medije, baš kao i otvoreni trening, onda je za vjerovati da će na svoje doći i obožavatelji mješovitih borilačkih vještina.

Navijači su sve

Ovakva vrst borbe, s naglaskom na UFC, ima svoj navijački krug u Hrvatskoj, a oko jednog su pak svi suglasni: Stipe Miočić njihov je neprijeporni idol. Američki je Hrvat iz Clevelanda bio u tom dijelu publike pomno praćen i prije negoli je u svibnju ove godine u brazilskoj Curitibi pobjedom nad Werdumom osvojio naslov svjetskog prvaka. Nakon svibnja sve je samo podignuto na razinu više.

Happy birthday to the most beautiful woman in the world... My wife who is my ride or die! Love you @mrs_miocic

A photo posted by Stipe Miocic (@stipemiocicufc) on

- Poruke navijača iz Hrvatske, u biti Hrvata iz bilo kojeg kraja svijeta, puno mi znače. Ne mogu reći da su mi te poruke važnije iz drugih sredina jer svima koji me vole i prate ja sam zahvalan, ali.... Poruke iz Hrvatske mi znače puno.

Tako je Stipe Miočić zborio u razgovoru za SN 9. rujna, samo dan prije obrane naslova u Clevelandu protiv Alistaira Overeema. Tada smo se dotaknuli i teme njegova dolaska u Hrvatsku, koju je u konačnici on sam bio “potegao” minulog ljeta.

- Ryan (Stipina supruga, op. a) stalno govorim o Hrvatskoj, pokazujem fotografije. Volio bih joj i moram joj pokazati domovinu svojih roditelja, odakle sam, odakle su moji geni.

Pobjednička turneja

Tako je tada pričao Stipe, logično i u potpunosti ustredotočen na dvoboj s Nizozemcem kojeg će kasnije i smlaviti. Ono što se dalo pretpostaviti jesenski je dolazak u Hrvatsku, s obzirom na to da je već u rujnu postojala vrlo velika vjerojatnost da do konca 2016. novih borbi više neće imati. Tri u jednoj kalendarskoj godini sasvim su dovoljne. Tako se i otvorio ovaj “prozor” za Stipin ovotjedni dolazak u Lijepu Našu. U biti, u samom UFC-u Miočićev dolazak u Zagreb, u Hrvatsku, najavljuju i kao “Stipinu pobjedničku turneju”. Sad, je li tu baš riječ samo o Hrvatskoj ili će se na toj turneji prvaka pojaviti i još koje europsko odredište, za nas je čak i manje važno.

Bitno je da dolazi u Zagreb, a vjerojatno nitko niti ne sumnja da će pohoditi Rtinu Miočiće u zadarskom zaleđu. Uostalom, nije ondje bio tek jednom, ali nikada još nije došao s gđom Miočić i nikada kao svjetski prvak.

Linker
02. svibanj 2024 17:23