Tommy Gilligan-USA TODAY Sports/Files / USA Today Sports
KAKAV GAF

HTIO JE BITI IMPRESIVAN U ONIM STVARIMA, PA DOBIO BRUTALNU KAZNU Bivši UFC prvak uzeo pilule za seks, komisija ga suspendirala do sljedećeg ljeta

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 08. studeni 2016. 00:07

Bivši UFC-ov prvak poluteške kategorije i jedan od najboljih MMA boraca današnjice, Jon Jones, dobio je osam mjeseci suspenzije zbog uzimanja dopinga, piše Fightsite.

Nakon izlaganja novih dokaza, Jones i njegov pravni tim su se nadali kako bi suspenzija mogla biti i manja, odnosno da bi već početkom iduće godine borac mogao biti nazad u kavezu. U skladu s time su bile i njegove izjave na društvenim mrežama, odnosno Jones je vratio jedan izuzetno bahati pristup, kako prema drugim borcima, tako i prema fanovima.

Ipak, USADA ga je razočarala i odredila mu maksimalnu moguću kaznu, obzirom na prekršaj koji je počinio. Dodali su kako je Jones bio previše neoprezan te da nije poduzeo sve potrebne mjere opreza i kontrole prije nego je uzeo proizvod koji je sadržao zabranjenu supstancu.

Podsjećamo, riječ je o pilulama za poboljšanje seksualne aktivnosti. Jones je izjavio kako je prilikom uzimanja o mogućim posljedicama upitao timskog kolegu koji mu je pilule dao. Komisija to nije smatrala dovoljnim oprezom.

Jones će se tako doći vratiti u kavez 6. srpnja iduće godine, pa možemo očekivati da ga vidimo iduće godine na nekom od evenata unutar “International Fight Weeka”. Do tada bi se trebale održati minimalno dvije borbe za “Jonesov” naslov prvaka poluteške kategorije.

Linker
20. svibanj 2024 21:09