Tommy Gilligan-USA TODAY Sports/Files / USA Today Sports
UVALIO SE U PROBLEME

UGAŠENA I ZADNJA NADA Jon Jones definitivno pozitivan na doping, čeka ga dvogodišnja suspenzija

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 09. srpanj 2016. 20:06

Iz USADA je pristigla vijest kako je dobiven B uzorak testa Jona Jonesa te da je on također pozitivan na dvije supstance, piše Fightsite.

I ona minimalna nada da je Jon Jones čist, odnosno da je došlo do tehničke pogreške više ne postoji, nakon što su stigli rezultati B uzorka testa Jona Jonesa. Njih je potvrdila USADA preko svog glasnogovornika koji je objavio:

- Mogu potvrditi da su došli rezultati B uzorka gospodina Jonesa te da su obrađeni u našem laboratoriju. Rezultati koja smo dobili se poklapaju s A uzorkom te potvrđuju uzimanje nedozvoljenih sredstava.

Ranije je navedeno kako je Jones bio pozitivan na dvije supstance, no nije navedeno koje. Naime, USADA je izjavila kako neće izlaziti s tom informacijom ukoliko s istom ne izađu borac i njegov tim, koji su u potpunosti informirani o cijelom testiranju.

Jonesa bi sada, gledajući na prethodne prijestupe, mogla čekati suspenzija u trajanju od dvije godine. On je već sam izjavio kako neće dozvoliti da ga tako što sputa ili uspori, no teško je očekivati da bi se ikad mogao vratiti isti kao što je bio.

Linker
09. svibanj 2024 19:39