REUTERS/Darren Staples
VELIKA LJUDSKA GESTA

KAKAV JE TO POTEZ! JEDAN OD NAJVEĆIH BRBLJAVACA U SPORTU UOPĆE POKAZAO DA NIJE JAK SAMO NA RIJEČIMA Slavni prvak poklonio teško zarađenih 8 milijuna!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 11. veljača 2019. 16:37

Tyson Fury ispunio je obećanje i darovao cijelu zaradu od meča u prosincu prošle godine s Deontayem Wilderom u dobrotvorne svrhe. Za podsjetnik, Fury je u Los Angelesu remizirao s WBC-ovim prvakom Wilderom.

Tyson je tijekom promotivnih aktivnosti u LA-u razgovarao s tamošnjim vatrogascima, rekavši kako je šokiran brojem beskućnika, obećavši da će zaradu od borbe donirati britanskim humanitarnim udrugama koje grade domove za beskućnike ovisne o drogama i alkoholu.

Boxing - Deontay Wilder v Tyson Fury - WBC World Heavyweight Title - Staples Centre, Los Angeles, United States - December 1, 2018  Tyson Fury reacts after the fight  Action Images via Reuters/Andrew Couldridge
Action Images via Reuters/Andrew Couldridge

Furyjeva osnovna plaća za borbu s Wilderom iznosila je 2,5 milijuna funti, ali s udjelom od prodaje pay-per-viewa taj se iznos podigao na 7 milijuna funti, što je oko 9 milijuna dolara ili 8 milijuna eura.

Linker
27. travanj 2024 10:59