Julian Finney/Getty Images
RUKAVICA JE BAČENA

'KRALJ CIGANA' PORUČIO SVOJEM VELIKOM RIVALU: 'IDEMO OVO ODRADITI, NEMOJ SE SADA USR*TI!' Britanac smatra da u prvome meču nije imao pošten tretman

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 11. siječanj 2019. 23:20

Nema nikave sumnje da su Deontay Wilder i Tyson Fury odradili najbolji boksački meč u 2018. godini kada bi se pitalo najveći broj borilačkih fanova.

Meč koji je završio neodlučenim ishodom je bio jasan znak da bi ova dvojica teškaša trebali odraditi revanš što prije. No, odmah nakon meča obojica su bili rezervirani kada govorimo o planovima za budućnost. Dapače, “Kralj Cigana” je ustvrdio da mu je potreban odmor i da će se o budućim planovima izjasniti tek kada ga odradi, prenosi Fight Site.

Sada kada se se vratio treninzima Britanac je jasan u svojim željama. One glase – revanš protiv “Bronze Bombera”. I to što prije!

“Trenutačno samo održavam svoju formu da budem iskren. Spreman sam kao što sam bio i spreman za meč. Negdje tako otprilike. Spreman sam boriti se. Wilder idemo ovo odraditi! Nemoj se sada usrati prijatelju!”, poručio je Fury u razgovoru za BT Sport.

U nastavku je rekao i da smatra da u prvom meču možda nije imao najpošteniji tretman. Ili prevedeno, vjeruje da je trebao pobijediti, a da je pobjeda pripada Wilderu radi domaćeg terena.

“Uvijek sam smatrao da su se kroz povijest boksa, kroz mnoge generacije boksača… sve velike borbe održale u SAD-u. Stoga je to razlog zašto sam to učinio, zašto sam došao u SAD. A da je sve bilo fer i korektno, mislim da bih se vratio kući s WBC pojasem. No, nema štete, i dalje sam linearni prvak, i dalje sam nepobjeđen. Idemo dalje”, zaključuje Fury koji u profesionalnoj karijeri ima 27-0-1.

Wilder je na nevjerojatnih 40-0-1 uz ogroman postotak nokauta. Amerikanac je u meču koji se održao u Los Angelesu krajem 2018. na svoj konto gotovo dodao još jedan nokaut. No, nakon što je drugi put rušio svog protivnika u posljednjoj rundi, “Gipsy King” se mirakulozno ustao i uspio izdržati do kraja meča. Na koncu su suci presudili “Draw”.

Linker
28. travanj 2024 02:52