Screenshot
OTVORIO DUŠU

KHABIB NAPOKON OTKRIO ZAŠTO JE POVUKAO POTEZ KOJI JE ZGROZIO BORILAČKI SVIJET 'Na njega sam skočio isključivo zbog toga jer su drugi treneri prestari'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 25. siječanj 2019. 19:42

Samo nekoliko dana prije ključnog saslušanja ispred Komisije u Las Vegasu, UFC prvak Khabib Nurmagomedov je za Submission Radio otkrio zašto je izazvao incident nakon meča protiv Conora McGregora na UFC-u 229, prenosi Fight site.

Podsjećamo kako je Rus dotrčao do ograde kaveza, skočio je na nju, odrazio se i pokušao doskočiti na BJJ majstora i McGregorovog sparing partnera Dillona Danisa. U sekundi je nastao kaos i makljaža kakva je neviđena na jednoj UFC priredbi. Do sada se vjerovalo da je Danis isprovocirao Nurmagomedova svojim riječima.

“Nisam čuo uopće što je rekao Danis. Na njega sam skočio jer su drugi treneri prestari. Zato što su drugi McGregorovi treneri prestari da bih skočio na njih. Zato sam izabrao njega, on je gotovo mojih godina”, krenuo je u objašnjavanje ruski borac te je dodao:

screenshot

“Da sam skočio na Johna Kavanagha, on mi se ne bi mogao suprotstaviti, previše je star.”

Nurmagomedov odbija teoriju prema kojem je tijekom meča čuo prijetnje i vrijeđanja problematičnog Dillona Danisa. Tvrdi da je bio koncentriran na događanja unutar Octagona.

“Tijekom samog meča nisam ništa čuo od Danisa. Bilo je previše glasno. Ali da budem iskren, ne volim čitav njegov tim. Nisam imao previše izbora, ostali treneri su bili prestari za mene, ne mogu mi se suprotstaviti. Gotovo da su godina mog oca. To je razlog zašto sam skočio na Danisa”, zaključuje.

Radi tog incidenta Komisija u Nevadi i dalje drži dio Khabibovog honorara zamrznutim, a nakon 29. siječnja i saslušanja koje ga čeka u Las Vegasu, znat će se koja ga kazna očekuje. Govori se o novčanoj globi i o suspenziji na nekoliko mjeseci. Ali pravi odgovor ćemo saznati tek kada službenici Komisije donesu konačnu odluku. Ista stvar čeka i McGregora koji je također sudjelovao u makljaži i kojem prijeti suspenzija i novčana kazna.

Linker
30. travanj 2024 12:40