Screenshot
NIJE MU DAO ŠANSU

NAKON GOTOVO TISUĆU DANA U OKTOGON SE VRATIO JEDAN OD NAJJAČIH HRVATSKIH BORACA 'Hodajuća nevolja' deklasirao Brazilca u povratničkoj borbi!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 06. svibanj 2018. 12:49

Nakon gotovo 1000 dana, Ante 'Walking trouble' Delija vratio se MMA borbama i nećemo lagati ako kažemo da je izgledao kao da nikakve pauze nije bilo. 27-godišnju Dubrovčanin savladao je Ricarda Prasela u borbi na Rizin 10 eventu tako što je od brazilskog grapplera bio bolji sudačkom odlukom nakon tri runde, uz dominantnu i impresivnu izvedbu, piše Fight Site.

Odradio je prije svega zrelu i taktički fenomenalnu borbu, u kojoj je oduševio svojom fizičkom i kondicijskom spremom. Do sada neporaženog protivnika ostavio je bez ikakvih šansi, odnosno imao je spreman odgovor na sve što je Prasel pokušao.

Od početka se mogla primijetiti taktika Brazilca, budući da je svakom prilikom dolazio bliže Deliji, s ciljem da ga odvede na pod. Tako odmah na početku borbe ulaze u klinč, iz kojeg Prasel pokušava promijeniti nivo, ali Delija sjajno hrva, uspijeva se okrenuti te na kraju on srušiti Prasela. Odlično radi iz gornje pozicije, dok automatski kontrolira gard svog protivnika. Ako se Prasel u početku ove pozicije i osjećao sigurno ili opušteno, nakon samo nekoliko Antinih udaraca nije mu više bilo svejedno. Dvije minute prije kraja runde, borci su na nogama, a Delija aperkatom prvi put ozbiljno uzdrmava Prasela. Brazilca spašava još jedan klinč, iz kojeg Delija uspijeva odvesti borbu dolje i kontrolirati do kraja runde.

Dominacija Dubrovčanina trajala je i u drugoj rundi i trećoj rundi i na kraju nije bilo sumnje tko je pobjednik. Delija nije uspio završiti Prasela, ali je pokazao jako puno. Ostavio je dojam kao da je spreman bez problema odraditi još dvije runde. Ovo je predstava koja bi mogla podosta glasno odjeknuti u MMA svijetu, ovakav Delija mogao bi biti teškaški potencijal bilo koje svjetske promocije i biti će zanimljivo promotriti što će se dalje događati u njegovoj karijeri, posebno u idućim tjednima.

Linker
24. travanj 2024 00:43