Screenshot
STRAŠAN UDARAC

VIDEO: NEVJEROJATNO KOLIKO JE BIO NEMOĆAN Pogledajte kako je brutalno nokautiran stari, neugodni protivnik Mirka Filipovića!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 06. svibanj 2018. 01:18

U ruskom Ekaterinburgu održan je RCC 2 event, u čijoj je glavnoj borbi novu pobjedu upisao Alexander Emelianenko. On je prekidom u drugoj rundi savladao bivšeg UFC izazivača, Gabriela Gonzagu, kojeg pamtimo i po dva antologijska meča s Mirkom Filipovićem. Zvijezda sunaslovne borbe bio je Ivan Shtyrkov, ali njegova borba protiv Geronima Dos Santosa završila je bez pobjednika.

Gonzaga se ovom borbom vratio u MMA nakon dvije godine, odnosno nije nastupao otkad je izgubio od Derricka Lewisa na zagrebačkom UFC Fight Nightu, piše Fight Site. I borbu je započeo jako dobro.

Na samom početku je uspio svoju taktiku provesti u djelo te dolazi do rušenja. Gonzaga je brzo na Emelianenku, gdje par puta pokušava doći u bočnu poziciju, ali bez previše uspjeha. Uspjeha nije bilo niti kod jednog pokušaja kimure, koji čak niti nije izgledao ozbiljno, nego više kao pokušaj neke aktivnosti da borba ne bi bila vraćena na noge. Ostao je Gonzaga u gornjoj poziciji do kraja runde, no bez ičega konkretnijeg.

Drugu rundu Emelianenko otvara agresivnim boksom, na koji Gonzaga nije dobro odgovarao, ali opet se uspio izvući i nakon manje od minute je borba ponovno u parteru. Slično je to izgledalo kao u prvoj rundi, no uz još manje aktivnosti. Sudac gubi strpljenje točno na polovici runde i diže borce na noge, a tamo Emelianenko nastavlja napadati. Gonzaga izgleda jako loše, ne pokušava baciti niti jedan udarac, niti je više kretao na rušenje.

Kretao se uz ogradu i branio se, odnosno odjednom je postao meta koja ni na koji način ne odgovara. U jednom trenutku napad ruskog borca postaje još žešći, Gonzaga je uz ogradu i prima udarac koljeno u glavu, nakon čega pada na pod i borba je gotova. Uistinu je bilo nevjerojatno vidjeti da Gonzaga, koji je prošle dvije godine trenirao boks, pokušavajući napraviti boksačku karijeru, nije pokušao ni na koji način odgovoriti, iako je cijelu borbu do tada dominirao. Emelianenko je na kladionicama bio ogroman favorit (1.10 – 4.50) i to je na kraju potvrdio, iako vjerojatno ni njemu neće u potpunosti biti jasno kako je ovu borbu dobio.

Linker
05. svibanj 2024 07:31