Screenshot: Youtube
TOME SE NISU NADALI

NOVA KATASTROFA ZA UFC 'Božji vojnik' pao dva puta na službenom vaganju. Ako i pobijedi, neće postati prvak

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 10. veljača 2018. 12:07

Nova katastrofa za australski UFC event dogodila se na vaganju, odnosno kod sudionika glavne borbe eventa. Yoel Romero, koji nosi nadimak 'Božji vojnik', u oba je pokušaja imao više kilograma od propisane granice te je postalo upitno samo održavanje borbe.

Rockhold je na kraju ipak prihvatio nastup, ali Romero u slučaju pobjede neće postati privremeni prvak, piše Fightsite.

U Perthu je odrađeno vaganje po starim pravilima, odnosno nije bilo ranijeg vaganja, nego su svi borci svoju težinu provjeravali uživo pred publikom. I moramo priznati kako nam je nedostajao ovaj način, koji donosi puno više zabave, napetosti i uzbuđenja, kao što i sama sučeljavanja izgledaju realnije i žešće.

Pošto se na ljestvici kategorije nalazi na nižoj poziciji, prvi je na vagu izašao Rockhold, koji je prošao bez problema, odnosno imao je potrebnih 84 kilograma. Romero je izašao vrlo raspoložen i nabrijan te nitko nije očekivao ono što se dogodilo, a to je bilo to da je Kubanac imao 85.2 kilograma. Vjerovalo se kako bi mu dodatna dva sata trebala pomoći da se spusti na granicu kategorije, no on u tome nije uspio. Drugo vaganje pokazalo je samo 100 grama manje, odnosno Romero je skinuo apsolutno sve što je mogao.

Došlo je do situacije gdje se trebalo odlučiti što i kako napraviti te je Rockhold rekao kako nije u Australiju putovao da se ne bi borio te je prihvatio dio Romerovog honorara. U slučaju Rockholdove pobjede, njemu će pripasti privremeni pojas i osiguran status idućeg protivnika Roberta Whittakera.

U slučaju da do pobjede dođe Romero, pisati će mu se “catchweight” pobjeda, odnosno borba u međukategoriji i prema tome nema pravo osvajanja pojasa privremenog prvaka.

Linker
27. travanj 2024 14:48