Screenshot
PA ZAR OPET?

NOVI SKANDAL POTRESA UFC: 'ŽELIMO ODGOVORE ODMAH!' Ponovno problemi oko velike zvijezde, iz organizacije pronašli nesvakidašnje rješenje!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 24. prosinac 2018. 13:01

Ovo sada više nije niti smiješno – rekli bi cinici! Jon Jones ne može nastupiti na UFC-u 232, koji je na rasporedu narednog vikenda u Las Vegasu, radi recentnog nalaza USADA-e zbog kojeg mu Komisija u Nevadi to ne dopušta. Naime, Jon Jones je ponovno bio pozitivan na doping ili kako su to upakirali ovaj put – “njegov rezultat testa je pokazao abnormalnost.”

U uzorku koji je prikupljen 9. prosinca pronađena je mala količina zabranjene supstance koja se zove “4-chloro-18-nor-17β-hydroxymethyl,17α-methyl-5α-androst-13-en-3α-ol (M3)”. Na istu ovu supstancu Jones je bio pozitivan u srpnju 2017. godine. USADA je zaključila da se može raditi o ostacima kemijskih tragova iz srpnja 2017. godine tako da UFC borac neće biti kažnjen, javlja Fight Site.

No, s obzirom da Nevada sada ne želi licencirati Jonesa (a Kalifornija želi), čitav šou se iz Las Vegasa seli u Los Angeles (Inglewood) – objavljeno je noćas iz čelništva promocije.

Jon Jones puts his arms in the air after his UFC light heavy weight championship fight against Glover Texeira at Baltimore Arena in Baltimore, in this file photo taken April 26, 2014.  Mixed martial arts star Jones was given 18 months' probation by a New Mexico judge on Tuesday for leaving the scene of a car crash in which a pregnant woman was hurt, according to online court records and local media.   Mandatory Credit: Tommy Gilligan-USA TODAY Sports/Files
Tommy Gilligan-USA TODAY Sports/Files / USA Today Sports

Prema izjavi Komisije u Nevadi, koju je dala za javnost, Jones će se morati pojaviti na saslušanju u mjesecu siječnju 2019. godine.

“Ovo će nam omogućiti odmjerenu, promišljenu i dobru diskusiju protokola njegovog testiranja i rezultata istih, kako bi pronašli zajednički put za njega u Nevadi”, stoji u izjavi te se nastavlja:

“Veselimo se ovom saslušanju.”

UFC neće otkazati meč između Jonesa i Gustafssona, on će se samo preseliti iz Las Vegasa i Inglewood baš kao i čitav event jer je Komisija u Kaliforniji već pristala licencirati bivšeg prvaka. Šef tamošnje Komisije Andy Foster smatra da abnormalnosti u testu Jona Jonesa dolaze još od njegovog pozitivnog testa iz srpnja 2017. godine. Tada je Jones pao na doping testu te je u konačnici suspendiran na 15 mjeseci.

“Imam ovdje izjavu tri različita znanstvenika, imam izjavu direktora WADA-inog laboratorija…svi kažu da nema nikakve potrebe za novom istragom. Ovo nije nova stvar. Ovo je nešto za što je već kažnjen. Već je odslužio kaznu”, tvrdi Foster koji je zajedno s Jonesom otputovao u Kaliforniju proteklog vikenda kako bi ga testirali.

Test je navodno negativan…

“On je čist sportaš”, zaključuje Foster.

UFC 232 će se i dalje održati u noći s 29. na 30. prosinca, ali u Inglewoodu, a ne u Las Vegasu.

Oglasio se i Miočić

A što misli o Jonesovom doping skandalu Stipe Miočić?

Komentirao ga je s tek nekoliko riječi! Kratko, ali jasno…

“Ja sam uvijek čist. Ja treniram i pijem Modelo”, napisao je Stipe na Twitteru!

screenshot

Borci ne vjeruju Jonesu!

A što Jonesovi kolege kažu na novi Jonesov skandal? Blago rečeno…ne vjeruju mu! U nastavku pročitajte reakcije UFC boraca na Jonesov pozitivan test.

Daniel Cormier:

“Ponovno je pozitivan! USADA – smijeh! Jeff Novitzky – smijeh! Andy Foster – smijeh! Mrvica turinabola u olimpijskom bazenu? I to onda ostaje u tvom tijelu 18 mjeseci – pa to je smijeh! Nevada je cool!”

Alexander Gustafsson:

“Sada svi shvaćamo zašto nisi htio pristati na WADA-in test. Možeš u sebi imati i raketno gorivo, svejedno ću te završiti! Novi prvak!”

Ben Askren:

“Ako je ovo sve istina, ovo je ludost! Sjetite se kada je Dana White rekao da Jon Jones više nikada neće biti glavna borba večeri. Da, moš mislit…”

Dillon Danis:

“Jednom kada si na dopingu, uvijek ćeš biti!”

Jimmy Manuwa:

“Koji se ku**c ovdje događa? Kako je ovo moguće?? Želimo odgovore ODMAH!!!”

Brendan Schaub:

“USADA je smijeh! Mala doza iz 2017. godine je učinila ovaj test pozitivnim? I zbog toga se čitava priredba seli iz Los Angelesa u LA. I to zato jer su praznici u Komisiji u Nevadi. OK, ovdje ništa nije sumljivo! ahahhaha”

Josh Thomson:

“Mislio sam da borci moraju biti čisti 6 mjeseci prije nego što se mogu ponovno natjecati! Ovdje nešto smrdi. Uvijek sam isto govorio, kada te netko plaća, on određuje tko pada, a tko ne.”

“Elias Theodorou:

“Moji suplementi se rade u Americi. Imam sjajnog sponzora za suplemente koji koristi samo najbolje sastojke. Sve je testirano i sigurno. Jon Jones ima milijune i koristi kontaminirane suplemente? To nije isprika i ne može biti više slučajnost…”

Anthony Smith:

“Ja nisam iznenađen…”

Linker
06. svibanj 2024 03:07