VELIKI OKRŠAJ U ZAGREBU

NOVI SUPARNIK FILIPA HRGOVIĆA IMA ZAVIDAN PEDIGRE, A GUBIO JE SAMO OD SVJETSKE ELITE 'Gledao sam Hrgovića, dobar je on, ali ja ću ga pobijediti'

Piše: Edi DžindoObjavljeno: 16. studeni 2018. 13:14

Oni koji su nešto jače zagrizli za boks će vam reći da je veliko razočarenje i korak unazad što se Filip Hrgović (6-0, 5 KO) u Draženovu domu 8. prosinca neće boriti protiv Johanna Duhaupasa (37-5, 24 KO), Francuza koji je jednom od najboljih boksača današnjice Deontayu Wilderu (40-0, 39 KO) bio daleko najteži protivnik karijere, barem je tako WBC-ov prvak svijeta izjavio.

Filip je davno naglasio da ne želi imati protivnike za nabijanje omjera, a i alternativa za Duhaupasa sigurno nije jedan od takvih. Ytalo Perea (11-3-2, 7 KO) je 96. teškaš svijeta prema ljestvici BoxReca. Istina, čak 80 mjesta ispod Hrge, no Ekvadorac je imao sličnu filozofiju protivnika u karijeri kao i Zagrepčanin. Od svoja tri poraza u karijeri, dva su bila protiv boksača svjetske klase. Jedan mu je nanio Adam Kownacki (18-0, 14 KO), deveti teškaš svijeta, kojeg vjerojatno samo pobjeda protiv Geralda Washingtona u siječnju dijeli od prilike za titulu protiv Joshue, Wildera ili Furya, tko god bio prvak u tom trenutku, dok je posljednji poraz Perea doživio od istinske svjetske boksačke legende, panamskog boksača Guillerma Jonesa (41-3-2, 30 KO), koji je svojedobno nosio WBA pojas svjetskog prvaka u poluteškoj kategoriji te ga uspješno branio tri puta.

Dodamo li tome slavlja nad boksačima kao što su Elieser Castillo i Jean Carlos Mina te osvojeno zlato na Panameričkim igrama 2011. u Meksiku, Perea na gostujućem terenu (na kojem je prvi put u profi karijeri) neće biti autsajder.

- Uzbuđen sam što ću boksati u Hrvatskoj protiv Hrgovića. Proputovao sam svijet u amaterskoj karijeri i ne bojim se meča u njegovom dvorištu. Gledao sam njegove mečeve i dobar je boksač, ali sam siguran da ću pobijediti. Nije nikad boksao protiv nekoga kao što sam ja - samouvjereno će Ekvadorac s adresom u New Yorku.

Još jedan zahtjevan test za brončanog Hrvata iz Rija, nadamo se da će biti i položen. Ulaznice su puštene u prodaju u sustavu Eventima, po cijeni od 150 kuna, a za spektakularnu priredbu ostale će borbe biti objavljene u narednih tjedan dana.

Linker
03. svibanj 2024 01:47