BORBA ZA NASLOV WBC PRVAKA

STIGLA DUGO OČEKIVANA VIJEST: FILIP HRGOVIĆ NAPOKON ZNA IME NOVOG PROTIVNIKA NA SPEKTAKLU U ZAGREBU 'Ovo će biti jedan zahtjevan korak za Filipa!'

Filip Hrgović (6-0, 5 KO) nastavlja lov na svjetsku titulu 8. prosinca 2018. Hrvatska boksačka senzacija branit će međunarodni WBC naslov u KC Dražen Petrović u Zagrebu protiv Ekvadorca Ytaloa Perea (11-3-2, 7 KO).
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 14. studeni 2018. 14:58

Hrgović je osigurao međunarodni WBC naslov pobjedom i spektakularnim nokautom u trećoj rundi u borbi protiv Amira Mansoura održanoj 8. rujna 2018. u Areni Zagreb, a brončani olimpijac iz Rija 2016. obećao je još jednu impresivnu izvedbu kada se vrati u glavni grad Hrvatske po obranu naslova.

„Drago mi je što je moj sljedeći protivnik potvrdio borbu“,rekao je Hrgović. „Perea je kvalitetan boksač sa velikim amaterskim pedigreom, stoga očekujem da će biti težak ispit. Boksao je sa vrlo kvalitetnim boksačima i nisu ga uspjeli zaustaviti.“

„Veselim se novom izazovu i nastupu u Zagrebu. Uz podršku cijele Hrvatske, vjerujem da mogu doći do vrha teške kategorije i obećajem još jednu veliku borbu i pobjedu 8. prosinca 2018. u KC Dražen Petrović.“

Perea je osvajač zlata na igrama Pan America 2011., a na kvalifikacijskom putu za Olimpijske igre u Londonu 2012. porazio je Dominica Breazealea i Simona Keana te je potom na natjecanju izgubio od osvajača zlatne olimpijske medalje u Pekingu 2008., Roberta Cammarellea.

U profesionalnom boksu Perea je ubilježio 11 pobjeda, uključujući 7 nokauta te pružio izuzetan otpor u borbama sa bivšim svjetskim prvakom Guillermom Jonesom i visoko rangiranim Adamom Kownackim iz Poljske.

„Uzbuđen sam zbog dolaska u Hrvatsku i borbe protiv Filipa Hrgovića“, rekao je Perea. „Proputovao sam svijet boreći se u amaterskom boksu i ne bojim se suočavanja s njim na njegovom terenu. Gledao sam njegove borbe i znam da je odličan boksač, ali sam uvjeren u svoju pobjedu. Nikada se nije borio s nekim poput mene!“.

Željko Karajica, glavni izvršni direktor 7Sportsa, sportskog odjela ProSiebenSat. 1 Grupe i direktor agencije za evente MMP Event GmbH koja organizira događaj, kaže da publiku očekuje spektakularna borba između dvojice suprotstavljenih teškaša.

„Jako smo zadovoljni što možemo najaviti borbu Filipa Hrgovića i Ytaloa Perea za naslov međunarodnog WBC prvaka.“, rekao je Karajica. „Ovo će zasigurno biti sjajan okršaj i glavna borba večeri u KC Dražen Petrović“.

Promotor Nisse Sauerland iz Teama Sauerland kaže da vjeruje kako Perea može biti vrlo težak ispit, ali i potencijalno važna pobjeda Filipa Hrgovića koji traži put prema svjetskom naslovu.

„Ovo će biti još jedan zahtjevan korak za Filipa“, kaže Sauerland. „Perea ima jak amaterski pedigre i dokazao je da može parirati na visokoj profesionalnoj razini boksa. Filip je trenutno rangiran u top 20 boraca prema WBC, WBO i WBA verziji, a pobjedom 8. prosinca dodatno bi osnažio uspon na ljestvici prema svjetskoj tituli.“

Borba za međunarodni WBC naslov između Filipa Hrgovića i Ytaloa Perea bit će glavna borba boksačke priredbe koja će se održati 8. prosinca 2018. u KC Dražen Petrović, a popis svih borbi bit će uskoro najavljen.

Ulaznice su dostupne po cijenama od 150 kuna putem interneta na www.eventim.hr. Cijeli događaj u Hrvatskoj ekskluzivno i uživo prenosit će RTL televizija.

Linker
28. travanj 2024 06:49