YouTube screenshot
BOKSAČ U MMA-U

PREDSJEDNIK UFC-A OTKRIO ŠTO JE NAJVEĆI IZAZOV ZA MAYWEATHERA U MMA BORBI S MCGREGOROM 'Ne mora se brinuti za hrvanje i jiu- jitsu'

Nakon što je prošle godine odradio svoju pedeseti profesionalni boksački meč protiv UFC zvijezde Conora McGregora, neporaženi kralj boksa Floyd Mayweather Jr. najavio je možebitni prelazak u svijet slobodne borbe.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 02. travanj 2018. 15:11

Mayweather je navodno već počeo trenirati za svoju prvu MMA borbu kojoj se nada krajem godine. Iako je javnost skeptična oko 41-godišnjakovog prelaska u sasvim novi sport, predsjednik UFC-a, Dana White, koji je pomogao u organizaciji njegovog mega meča s McGregorom, voljan je dati mu šansu u Octagonu, prenosi Fight Site.

“Ne znam, saznat ćemo”, rekao je White u razgovoru za TMZ. “Ja sam zainteresiran. Očito je i on zainteresiran, a znate što se dogodilo zadnji kad smo obojica bili zainteresirani. Znam da Conor to želi.”

Svog mentora za MMA, Mayweather je pronašao u UFC-ovom velter prvaku Tyronu Woodleyju, koji mu treba pomoći oko obrane od rušenja, submissiona, udaraca nogama i ostalih tehnika na koje slavni boksač nije naučen.

Steve Marcus / REUTERS

No White smatra da nekoliko tjedana ili mjeseci treninga Mayweatheru neće biti od velike pomoći…

“On je očito jako talentiran. Ali što se hrvanja tiče, ne možete naučiti hrvati za šest do osam tjedana. Godine. Potrebne su godine hrvanja, borilačkih vještina i borilačkog treninga da biste postali MMA borac. Godine. On je majstor defenzive s rukama, radi sve te stvari. Ali on se ne zna obraniti od hrvačkog rušenja.”

Ipak, White smatra da hrvanje i jiu- jitsu Mayweatheru ne bi trebali biti najveća briga u slučaju MMA revanša s Ircem.

“Najgora stvar za Floyda u borbi s Conorom su udarci nogoma. Ne mora se brinuti za hrvanje. Conor ima dobar parter, ali ne mora se brinuti oko tih stvari, mora se brinuti oko Conorovih ‘kickova.’ Floyd nikada nije primio udarac u nogu i definitivno nikada nije primio udarac nogom u glavu.”

Linker
07. svibanj 2024 23:36