Screenshot YouTube
JAVLJA ESPN

ŠOK U SAD-U! PROPADA PONAJVEĆI BORILAČKI SPEKTAKL GODINE 'Veliko dijete' nemilice vrijeđalo najvećeg prvaka pa na kraju samo palo na doping-testu!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 17. travanj 2019. 16:40

Izazivač Anthonya Joshue(22-0, 21 KOs), Jarrell 'Big Baby' Miller (23-0-1, 20 KOs), je prema pisanju uglednog ESPN-a, pao na doping testu što ugrožava održavanje meča koji je dogovoren za 1. lipanj i Madison Square Garden u New Yorku.

Milleru je navodno u uzorku mokraće pronađena zabranjena supstanca “GW1516”. Uzorak je uzet još 20. ožujka, a Miller ga je dao VADA-i (Voluntary Anti-Doping Association) koja je zadužena za testiranje oba boksača, prenosi Fight Site.

Zanimljivo je da je “Big Baby” dobar dio svog “trash talka” od kada je dogovoren meč protiv Joshue posvetio optužbama da je Britanac taj koji koristi nedopuštena sredstva. Svjetski prvak prema WBA, WBO i IBF federacijama je u konačnici odgvorio rekavši “da je to kompliment njegovom radu na snazi i kondiciji”.

Ovo nije prvi put da je Amerikanac pao na doping testu. Još 2014. kada je bio dio kicboxing promocije Glory, Miller je pao na doping testu te je bio suspendiran na period od devet mjeseci.

Sada mu prijeti 12 mjeseci suspenzije što borbu protiv Joshue stavlja pod veliki upitnik. Čitava situacija je tim tragičnija za Joshuu i njegovog menadžera Eddieja Hearna jer je ovo trebala biti američka premijera za najuvjerljivijeg svjetskog prvaka u teškoj kategoriji. Vrlo vjerojatno će se ekspresno tražiti zamjena, no u ovom trenutku nema nikakvih indicija tko bi to mogao biti.

Joshuu smo posljednji put gledali u rujnu mjesecu 2018. godine kada je tehničkim nokautom svladao Alexandra Povetkina.

Američki mediji pišu da je supstanca na koju je Miller pao “GW1516” toliko opasna da je WADA 2013.upozoravala sportaše diljem svijeta da je nikako ne koriste jer bi mogla biti pogubna za njihovo zdravlje.

Linker
26. travanj 2024 14:08