Screenshot: Facebook
TUŽNA PRIČA VELIKOG PRVAKA

STIPE MIOČIĆ VIŠE NE MOŽE ŠUTJETI O TEŠKOM PODCJENJIVANJU 'Očito je kako će UFC navijati za moj poraz'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 09. siječanj 2018. 12:56

Stipe Miočić javio se u MMAHour show Ariela Helwania gdje je prokomentirao najaktualniju temu svjetskog MMA-a, borbu protiv Francisa Ngannoua, do koje je ostalo još 12 dana, piše Fight Site.

Ovdje je po prvi puta Miočić odlučio otvoreno progovoriti o onome što je svima već očito. UFC ga želi skinuti s trona, UFC ne želi da on postane prvi teškaški prvak koji je tri puta obranio pojas i UFC želi da Francis Ngannou bude novo lice kategorije. To se vidi po svim njihovim potezima do sada i Stipe nije namjeravao pobjeći od istine kada ga je Ariel Helwani upitao o tome.

“Vjerujem kako je to svima već postalo očito, naravno da žele da izgubim. Moram priznati da osjećam manjak respekta s njihove strane, no neću dozvoliti da me to uznemirava. Stvorili su taj hype oko njega jer udara strašno jako. Meni je to jasno i ozbiljno smo shvatili tu njegovu snagu, no ja sam se već borio protiv sličnih boraca. I neću ništa govoriti previše o tome. Ja nisam trash talker, ja sam tip koji se voli boriti”, rekao je prvak.

Što se tiče hypea oko Francisa Ngannoua i činjenica kako je veliki favorit, kako u medijima, tako i po kladionicama, Stipe smatra da to Francisu nikako ne može biti prednost.

“Pritisak je apsolutno na njemu, ne vidim kako mu je taj hype neka prednost. Uostalom, tipovi koje je on pobijedio da bi došao tu, ja sam ih pobijedio isto tako uvjerljivo i to prije dvije godine, kada su bili puno bolji nego sada. Tako da nema smisla to niti komentirati.”

Još je dodao nešto o analizi protivnika te o onome što bi se moglo dogoditi za 12 dana u Bostonu, gdje će predvoditi UFC 220 event. Morao se osvrnuti i na kako se još gotovo ništa ne znamo o Ngannouovoj kondiciji, kao niti o borbi u parteru.

“Iskreno, pogledao sam njegove dvije borbe. Vidio sam borbu protiv Hamiltona gdje je pobijedio kimurom, no nismo vidjeli puno borbe na podu. Osim toga sam još pogledao samo borbu protiv Arlovskog. On će 20. siječnja imati taj hype i imati će snagu udarca. A onda ćemo vidjeti što će se dogoditi.”

Stipe Miočić protiv Francisa Ngannoua, Stipe Miočić protiv UFC-a, Stipe Miočić protiv kladionica, Stipe Miočić protiv negativne energije koja se stvorila. Kakva bi to višestruka pobjeda bila ukoliko uspije riješiti borbu u svoju korist.

Linker
03. svibanj 2024 16:38