Ilustracija
 REUTERS/Adrees Latif / REUTERS
OČITA KRAĐA

SITUACIJA KAKVA SE NE PAMTI U BOKSU Suspendirani svi boksački suci s Olimpijskih igara: 'Korumpirani su od temelja do vrha!'

AIBA Krovna boksačka federacija pokrenula istragu zbog gomile žalbi na sudačke odluke
Piše: Filip OžboltObjavljeno: 07. listopad 2016. 15:04

Međunarodna amaterska boksačka asocijacija (AIBA) suspendirala je svih 36 sudaca koji su dijelili pravdu na Olimpijskim igrama u Riju do završetka istrage. Ona je pokrenuta nakon što je niz poraženih boksača otvoreno tvrdilo kako su ih suci na olimpijskom turniru koštali pobjede.

- On je pokraden, ovo je sve zeznuto - grmio je Gary Russell stariji, otac istoimenog američkog boksača koji je poražen u četvrtfinalu turnira podijeljenom odlukom od Uzbekistanca Fazliddina Gaibnazarova.

- Gary Russell je pokraden. To je očito - izjavio je i odnedavno umirovljeni američki boksač Floyd Mayweather koji je u kolovozu pohodio OI.

O porazu Irca Michaela Conlana u četvrtfinalnom susretu bantam kategorije protiv Rusa Vladimira Nikitina već smo pisali, a valja se podsjetiti i njegove upečatčljive izjave nakon susreta.

- AIBA je korumpirana od temelja do vrha - grmio je Conlan.

- Iako je veći dio boksačkog turnira u Riju dobio pozitivne kritike, mali broj odluka koje su pod sumnjom dokazuju kako su potrebne daljnje reforme sudačkog tijela u AIBA-i - stoji u priopćenju, a u nastavku slijedi najzanimljiviji dio.

- Odlučeno je da niti jedan od 36 sudaca koji su sudili na olimpijskom turniru neće arbitrirati na službenim AIBA-inim natjecanjima do završetka istrage. Biti će donesene i mjere uspostavljene od strane komisije - zaključila je AIBA smjenivši izvršnog diretkora organizacije, Francuza Karima Bouzidija, u sjeni suspenzije sudaca.

Linker
03. svibanj 2024 05:30