Umjetnik Mario Dimić iz Koprivnice predao je grafiku Mirakul kao rođendanski dar Mirku Filipoviću.
 Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX
VELIKI FANOVI

UMJETNIK KOJI JE LUD ZA CRO COPOM Hrvatski gladijator dobio iznenađujući poklon uoči povratničkog puta u Japan: 'On je moj idol!'

Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 18. rujan 2016. 22:06

Mirko Filipović ovih je dana obavio završne pripreme za povratak u ring, koji će se dogoditi 25. rujna u Japanu. Cro Cop se sa 42 godine vraća iz mirovine te će se predstaviti publici u Saitama Super Areni na RIZIN Grand Prixu. Sudjelovat će14 boraca, a Mirkov će suparnik biti malo poznati Korejac Hyun Man Myung.

Cro Cop je uoči odlaska u Japan u petak imao jedan zanimljiv susret. Posjetio ga je koprivnički umjetnik Mario Dimić te mu je poklonio autorsku grafiku Mirakul, napravljenu po istoimenoj Gibonnijevoj pjesmi.

- Želio sam Mirku na taj način čestitati rođendan koji je imao 10. rujna i poželjeti mu puno sreće - rekao je Dimić.

Bruce Lee uzor

Ističe da je Cro Cop njegov najveći sportski idol.

- Pratim ga od prvog meča u Prideu, u kojem je spektakularno nokautirao Fujitu. Velik sam Mirkov obožavatelj, njegove sam mečeve u posljednjih 15 godina znao čekati i po cijelu noć.

Zagreb, 160916. 
Trening dvorana Mirka Filipovica.
Umjetnik Mario Dimic iz Koprivnice predao je grafiku Mirakul kao rodjendanski dar Mirku Filipovicu.
Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX
Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX

Dimić se nikad nije bavio borilačkim sportovima.

- Ne, nemam za to predispozicije, kao dječak sam čisto amaterski vježbao, nabijao sam vreću u šupi, a sve dok se nije pojavio Mirko uzori su mi bili Bruce Lee i Van Damme...

Dimić je diplomirao grafiku na Akademiji likovne umjetnosti u Zagrebu u klasi prof. Dubravke Babić, a posljednjih devet godina živi u Koprivnici te predaje likovnu kulturu u osnovnim školama u Drnju i Goli.

Impresivan trening

- Rad u školi moj je životni izbor, a grafikom se bavim u slobodno vrijeme, to je moja velika ljubav.

U ovoj priči treba naglasiti da Dimić nije želio biti nametljiv, niti je planirao susret s Filipovićem. Obratio se Sportskim novostima kako bi mu preko našeg lista poslao grafiku, no, na našu inicijativu došao je u Zagreb i osobno svom idolu uručio poklon, što je bilo iznad svih njegovih očekivanja.

- Susret s iznimno raspoloženim i susretljivim Mirkom prošao je u jako ugodnoj atmosferi. Moja grafika inače prikazuje tamnoputog muškarca i ženu koja ga vadi iz njegovih svakodnevnih nedaća i problema, a poveznica s Mirkom je njen naziv Mirakul jer sam mu poželio da se u Japanu doista dogodi čudo i da ode do kraja na svom povratničkom turniru. Bio je malo iznenađen, možda nije očekivao takvu vrstu poklona, no, ponašao se iznimno toplo i srdačno.

Zagreb, 160916. 
Trening dvorana Mirka Filipovica.
Umjetnik Mario Dimic iz Koprivnice predao je grafiku Mirakul kao rodjendanski dar Mirku Filipovicu.
Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX
Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX

Mario Dimić sa sobom je u Zagreb poveo i sina Androsa, koji je također Mirkov veliki obožavatelj.

- On obožava gledati njegove borbe, također i treninge, a posebno mu je zanimljivo gledati Mirka kako ulazi u bačvu hladne vode. Ispunila mu se i želja za zajedničkom fotografijom s Mirkom, koju će imati u svojoj sobi, bio je presretan što ima priliku vidjeti Cro Copa u živo u pripremama za njegov povratak u ring. Impresivno je za nas bilo to kratko druženje s Mirkom i promatranje njegova treninga. Velika je to čast jer rijetki za to imaju priliku.

Za kraj je Dimić poručio:

- Mirkov povratak u ring njegov je životni izbor, vjerojatno je ljudima to teško razumjeti. Želim mu svu sreću i povratak kući s pojasom!

Linker
02. svibanj 2024 11:36