Ronald Gorsic / CROPIX / CROPIX
SJAJNI USPJESI MLADIH NADA

VAŽNO JE ZVATI SE KRISTINA Nakon Beroš, još se jedna opasna ljepotica tog imena okitila svjetskom taekwondo medaljom

Piše: Dean BauerObjavljeno: 22. studeni 2016. 19:06

U hrvatskom je taekwondou očito je važno zvati se Kristina. Naime, Kristine su te koje se uspinju na postolje, ubiru svjetske medalje. Nakon srebra Kristine Beroš (do 55 kg), još je jedna Hrvatica osvojila medalju u kanadskom Burnabyju na juniorskom Svjetskom prvenstvu u taekwondou.

Kristina Čerina, Splićanka, koja je službeno članica Taekwondo kluba Velika Gorica, osvojila je brončanu medalju do 68 kg.

Odlično u Kanadi

Zanimljivo da je prve dvije borbe, u krajnjoj neizvjesnosti Kristina dobila zlatnim bodom što ju je pak odvelo do Cipranke Tomazou u četvrtfinalu i kasnije pobjede koja je u konačnici i zajamčila medalju.

Zagreb, 221116.
Zracna luka Zagreb.
Dolazak juniorske taekwondo reprezentaicje sa Svjetskog prvenstva koje se odrzavalo od 16. do 20. studenog u Burnabyju, Kanada.
Na fotografiji: Kristina Cerina.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
Ronald Gorsic / CROPIX / CROPIX

- Od prvog dana sam se dana u Kanadi osjećala odlično - iz Burnabyja će praktički prije polijetanja za Zagreb Kristina Čerina.

- Na dan natjecanja trema je ipak odradila svoje, ali na pozitivan način. Išla sam borbu po borbu, bila sam maksimalno koncentrirana, što se i vidi po bodovima jer ih i nije bilo previše. Ovo je ipak bilo svjetsko prvenstvo, tu je važno pobijediti. Tko te pita kasnije kako - očita je Kristinina poruka, koja pojašnjava prve tri borbe na SP.

- U polufinalu nisam imala snage stisnuti do kraja, a moram priznati i da je suparnica bila bolja, a uz to je i dosta iskusnija od mene. Ipak je ona, iako juniorka, ujedno i europska seniorska prvakinja. Presretna sam što kući donosim još jednu medalju sa SP - veli mlada i visoka Čerina uz dodatak:

- Ovim putem zahvalila bih se svim trenerima reprezentacije, klupskim trenerima Igoru Matiću i Duji Ševi, roditeljima i rodbini te kolegama iz reprezentacije i kluba bez kojih ne bi bilo ni mojih uspjeha! Moram se još zahvaliti i Umbertu Coci i Boži Perišiću, trenerima TK Neryo i TK Energy, koji su mi omogućili pripreme kod sebe, u svojim dvoranama - iz Kanade će Kristina Čerina.

Oduševljeni trener

Mladi trener Duje Ševo (23) iz Taekwondo kluba Sveti Duje iz Splita u kojem trenira brončana Kristina Čerina će samo kratko:

- Teško je bilo pratiti to s drugog kraja svijeta. Svaki sam bod proživljavao kao da ja udaram ili mene udaraju. Iznimno sam sretan i ponosan prije svega na Kristinu zbog ovog rezultata jer znam koliko nam je teško bilo kroz sam ciklus priprema. Trenirali smo dvaput dnevno, nije bilo lako uskladiti sve obveze, ali na kraju se isplatilo.

Linker
06. svibanj 2024 13:40