Screenshot: Instagram
PRIPREME ZA NELSONA

VIDEO: CRO COP SA STOŠIĆEM DEMONSTRIRAO VJEŽBU KOJU JE I SAM PATENTIRAO 'Nisam nikada vidio da je netko ovako radi'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 19. prosinac 2018. 16:21

I dok je Roy Nelson tek u ponedjeljak započeo pripreme za revanš protiv Mirka Filipovića koji slijedi u veljači, legendarni hvatski borac je već neko vrijeme u punom pogonu, piše Fightsite.hr.

Cro Cop se spremao za eventualni nastup na RIZIN-u 14, pa je u sjajnoj formi samo nastavio u idući kamp. Nedavno mu se pridružio i srpski teškaš Darko Stošić koji otprilike u isto vrijeme također nastupa. Njega u Pragu, u drugom UFC nastupu, čeka opasni Magomed Ankalaev.

“Ne znam kako bih nazvao ovu vježbu, ali je redovno radim. Nisam nikada vidio da je netko ovako radi. Ovakav sistem i ovakav redosljed sam sam patentirao. Ovo je vrhunska vježba za cijelo tijelo i za rekreativce i za profesionalne borce”, napisao je u utorak Filipović na svom službenom Istagram profilu objavivši pritom snimku treninga s Darkom Sošićem.

View this post on Instagram

ne znam kako bi nazvao ovu vjezbu,ali je redovno radim.nisam nikada vidio da ju netko radi i ovaj sistem i redoslijed sam sam patentirao.vrhunska vjezba za cijelo tijelo,i za rekreativce i za profesionalne borce.na snimci je prikazana jedna runda,koja traje oko 1 minute.ovisno o formi i potrebi radi se od 3 do 15 rundi.runda traje minutu i nakon nje 1 minuta pauze.i tako..koliko tko moze.ja radim 15 rundi.naravno,sto je partner tezi i vjezba je teza.Darko ima trenutno 105 kg.iako mi je idealno ovu vjezbu raditi sa partnerom koji teži izmedju 115 i 120 kg.savjetujem da krenete ovu vjezbu raditi sa osjetno laksim partnerom dok se tijelo ne adaptrira na ovu vjezbu i da bi izbjegli ozljede!

A post shared by Mirko Filipović (@crocop1009) on

“Na snimci je prikazana jedna runda koja traje oko 1 minute. Ovisno o formi i potrebi radi se od 3 do 15 rundi. Runda traje minutu i nakon nje ide 1 minuta pauze. I tako, koliko tko može! Ja radim 15 rudni naravno. Što je partner viši i teži, to je i vježba teža. Darko trenutačno ima 105 kilograma. Iako mi je idealno raditi ovu vježbu i s težim partnerima, recimo između 115- i 120 kilograma”, dodao je Cro Cop i na koncu zaključio:

“Savjetujem da krenete ovu vježbu raditi sa osjetno lakšim partnerom dok se tijelo ne adaptrira na ovu vjezbu i da bi izbjegli ozljede.”

Filipović i Nelson će svoj revanš odraditi 16. veljače na Bellatoru 217. Glavni meč večeri čine Michael Page i Paul Daley, a naš Mirko će tražii osvetu za poraz iz UFC-ovog Octagona. Meč je bio dogovoren za prošlo ljeto, no teška ozljeda Filipovića i operacija koju je morao odraditi su ga prolongirali.

Linker
10. svibanj 2024 01:57