Screenshot (Twitter)
NEVIĐENO!

VIDEO: JEDNA OD NAJLUĐIH BORBI GODINE DOBILA ZAVRŠETAK KOJI ĆE SE TEŠKO PONOVITI Čudesnim udarcem u posljednjoj sekundi stigao do nokauta za preokret

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 11. studeni 2018. 16:02

Nokaut godine u jednoj od najboljih borbi godine rezime je onoga što je Yair Rodriguez napravio u borbi protiv Chan Sung Junga, održanoj na jubilarnom eventu za 25. godišnjicu Ultimate Fighting Championshipa. I taj nokaut nešto je što ćete gledati više puta!

24 minuta i 59 sekundi trajala je neizvjesna borba Yaira Rodrigueza i Chan Sung Junga prije nego se, samo sekundu prije nego bi borci krenuli prema svojim kutevima, dogodilo ono što je tema ovog teksta.

Teško je opisati ono što je Yair Rodriguez učinio, a što je dovelo do njegove pobjede nad korejskim borcem i to godinu i pol dana otkako je posljednji put ušao u UFC kavez, piše Fight Site.

Krenuvši od eskivaže udarca do same ideja da iz takve pozicije izvede lakat, performans Yaira Rodrigueza nešto je što ćete vidjeti sada i teško u skorije vrijeme, osim možda upravo od njega.

Meksikanac je više puta ranije potvrđivao kako je nevjerojatno maštovit i kreativan borac, no ovo je jedan potpuno novi stupanj u njegovom arsenala borilačkih vještina. I nešto je o čemu je besmisleno previše pričati kada postoji dovoljan broj snimaka kroz koje možete uživati u pravom remek djelu.

Sudačke kartice pokazale: Chan Sung Jung bio je na sekundu od pobjede protiv Rodrigueza

Pojavile su se službene sudačke kartice borbe Yaira Rodrigueza i Chan Sung Junga, a one otkrivaju kako je Korean Zombie bio samo sekundu od pobjede, odnosno imao je nedostižnu prednost kod dva suca.

Da je došlo do sudačke odluke, bila bi to situacija gdje bi uistinu presudio subjektivni dojam, odnosno nijanse oko toga koji se borac kojem sucu više svidio. Da smo imali 101 suca, ne bi se čudili da se dogodila podijeljena odluka u omjeru 51:50. A za obojicu su postojali argumenti koje bi bilo teško pobiti. Upravo zbog toga je sjajno kako je u ovoj borbi došlo do prekida.

No, da nije došlo, pobjednik bi bio Chan Sung Jung i to minimalno podijeljenom odlukom sudaca. Naime, korejski je borac četvrtu rundu uzeo kod sva tri suca. Prvu su mu dali Sal D’Amato i Mark Van Tine, dok su mu drugu dodijelili D’Amato i Derek Cleary. Kako mu je Cleary, kao jedini od njih trojice, dao treću rundu, Korean Zombie na dvije je kartice vodio s nedostižnih 3-1 u rundama, budući da je peta mogla biti maksimalno 10-9 u korist Meksikanca.

Linker
27. travanj 2024 19:35