Screenshot
'WOW, KAKAV FINIŠ!'

VIDEO: OBA BORCA ZAVRŠILA U BOLNICI NAKON NAJLUĐEG PREKIDA U POVIJESTI Dana White u šoku, nokautirani ne može vjerovati što mu se dogodilo: 'Sramota'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 12. studeni 2018. 12:32

Još će se dugo pričati o glavnoj borbi UFC Fight Night priredbe kojom je najjača svjetska MMA promocija obilježila svoju 25. godišnjicu.

Mnogi su se već usudili označiti nokaut kojim je Yair Rodriguez u posljednjoj sekundi zaustavio Chan Sung Junga najboljim prekidom u UFC-ovoj povijesti, a takvo mišljenje dijeli i Dana White, piše Fight Site.

“Najluđi prekid ikada. Još je samo jedna sekunda ostala do kraja, a onda mu je sjeo taj lakat. Yair je u tim trenucima gubio 4-1 u rundama. ‘Zombie’ je imao borbu u svojim rukama, trebao je izdržati još samo jednu sekundu… WOW kakav finiš”, euforičan je bio predsjednik UFC-a nakon sjajne borbe.

Što se tiče Yaira, nije Meksikanac samo upisao pobjedu i dobio pohvale od svog šefa, već je za taj završetak borbe u džep pospremio i dva bonusa, onaj za najbolju borbu i onaj za najbolju izvedbu, a svaki mu je od njih donio po 50 tisuća dolara. Rodriguezu je ovo bila 11. pobjeda iz 13 profesionalnih nastupa, dok je poraženi Sung upisao svoj peti poraz pored 14 trijumfa.

Koliko je ovo bila teška borba za obojicu, najbolje oslikava podatak da su ubrzo nakon završetka priredbe završili u bolnici.

Chan Sung Jung nije lako prihvatio poraz od Yaira Rodrigueza, u borbi gdje mu je za pobjedu nedostajala samo jedna sekunda.

Korean Zombieu nije puno pomogla činjenica da su on i Yair Rodriguez odradili jednu od najboljih borbi ove godine te da je zaradio bonus za najbolju borbu. Ona druga činjenica, da je nokautiran samo sekundu prije kraja borbe, borbe koju bi po sudačkim karticama pobijedio, ipak je jače djelovala na njega.

“Nemam isprike. Želim se ispričati svima koji su mi pomogli. Hvala vam. Onima koji me mrze, čestitam. Nisam u dovoljno dobrom stanju da odem na avion, tako da ću ostati nekoliko dana u bolnici prije nego što se vratim u Koreju. Osramotio sam se i tako se osjećam. Vidimo se kada dođem kući”, napisao je Zombie na Twitteru, na korejskom jeziku.

Njemu je ovo bila prva borba nakon veljače prošle godine i odradio ju je upravo onako kako od njega očekujemo. Veselimo se njegovom idućem nastupu i nadamo se da ga nećemo morati čekati novih 20 mjeseci. Neka se sada samo prvo kvalitetno oporavi, kako fizički, tako i mentalno. Unatoč porazu, ovakvom borbom je Chan Sung Jung jako puno dobio.

Linker
02. svibanj 2024 05:04