screenshot youtube
MALOTKO JE OČEKIVAO OVAKAV PORAZ

VIDEO: MIOČIĆ NAKON ŠOKANTNOG PORAZA 'Gubiti nije zabavno i osjećaj je sranje, ali ja sada odlazim kući mojoj divnoj supruzi i djetetu koje mi dolazi'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 08. srpanj 2018. 12:05

Stipe Miočić izašao je pred medije nakon poraza kojim je ostao bez titule UFC-ovog prvaka teške kategorije. Iskreno je prokomentirao što se dogodilo te što misli da je glavni razlog poraza koji je doživio.

Iako je već pomalo klišeizirano, prvo pitanje bilo je o tome kako se Stipe Miočić osjeća nakon poraza koji je doživio, a koji je rezultirao gubitkom pojasa UFC prvaka. Nakon što ga je tri puta uspio obraniti, četvrti put je nažalost naletio na tog dana boljeg i spremnijeg protivnika.

“Gubiti nije zabavno i osjećaj je sranje. No, ja gledam na ovo na drugi način. Odlazim kući mojoj divnoj supruzi i djetetu koje mi dolazi. Tako da, postoje ljepše stvari u životu od ovoga. Želim se vratiti i revanširati se za ovaj poraz, no danas je Cormierov dan i svaka mu čast”, rekao je Stipe o tome kako se osjeća, odmah okrenuvši na pozitivu, odnosno ono čemu će se već sutra u potpunosti posvetiti.

Miočić je borbu odradio otvoreno te možda i previše samouvjereno pred sam kraj. Objasnio je kako je došlo do toga, odnosno priznao je da je dobio dojam da trijumf nije daleko te da je zbog toga nastavio napadati.

“Imao sam osjećaj da vodim i da idem prema pobjedi. Nekoliko puta sam ga dobro pogodio i odveo sam ga sve do ograde kaveza. Pogodio je i on dobrih udaraca, ali ja sam pogađao uistinu odlično. Razmjenjivali smo udarce i on me pogodio. To je to, sve je to dio ove igre, posebno u teškoj kategoriji. Bio sam opušten, upustio sam se u to, on je povukao udarac iz jako čudnog kuta, ali to je bilo to. Za mene je borba bila završena.”

Upitan je oko toga zašto je izgubio, tj. može li objasniti što se dogodilo. Odgovor je zapravo bio vrlo prizeman i jednostavan. Stipe nije tražio nikakve izlike, niti je razmišljao o tome što bi bilo da je nešto napravio drugačije. Dobio se dojam kako ništa ne bi mijenjao niti da žali za ičim što je u borbi napravio.

“Nemam nekog razloga zašto sam izgubio. Stvar je zapravo vrlo jednostavna, on je danas bio bolji borac”, sjajna je izjava najuspješnijeg teškaškog prvaka u UFC povijesti, koji je onda objasnio i kako je on doživio kraj borbe. Zapravo, bio je upitan je li ostao bez svijesti, odnosno je li bio ‘out’ u trenutku kada je borba prekinuta:

“Osjetio sam udarce, odjednom sam vidio suca iznad sebe i pitao sam se što on tu radi. No, bio je to definitivno dobar prekid.”

Nije mogao izbjeći pitanje oko toga što je iduće u njegovoj borilačkoj karijeri i kada bi se mogao vratiti. Upitan je gleda li prema revanšu ili prema nekoj drugoj borbi.

“Idem kući i to je jedino što me zanima. Naravno da želim revanš, to se podrazumijeva, ali sada ću uživati u životu s obitelji. Ne znam kada ću se vratiti, kada ću biti spreman krenuti trenirati niti što želim. Želim samo otići kući i odmoriti”, ipak je očekivano odgovorio.

Stipe je još upitan o budućoj borbi Daniela Cormiera i Brocka Lesnara, no nju nije htio komentirati, kao niti prognozirati pobjednika. Iskreno je priznao kako ga ta borba ne zanima.

Stipi želimo ugodan odmor te da uživa s obitelji. Ne mora žuriti s povratkom, neka se vrati kada bude spreman te oko svog pasa ponovno stavi ono bez čega je danas, nadamo se privremeno, ostao od strane Daniela Cormiera.

Linker
03. svibanj 2024 20:30