CROPIX
HRABRO PALI

FOTO: FRANCUSKI BORBENI PIJETLOVI 'ZAKUKURIKALI' U ZADARSKOM VIŠNJIKU Jedinu pobjedu pred 3500 navijača Vitezovima donio miljenik Toni Filipi!

Piše: Dean BauerObjavljeno: 03. ožujak 2018. 01:06

U Zadru iznenađenja nije bilo. Ne u rezultatskom, boksačkom pogledu. Francuski borbeni pijetlovi uvjerljivo su svladali u Višnjiku naše Hrvatske vitezove.

Ne samo zasluženo i glatko već i potpuno očekivano. Naime, francuska je momčad najbolja u Europi, nisu slučajno pobijedili u prva dva svoja nastupa i Italia Thunder i British Lionhearts, te jedini u europskoj skupini WSB-a ili Svjetske lige imaju maksimalan bodovan učinak. No, boksačka večer u dvorani Krešimira Ćosića nije uopće razočarala. Prvo, na tribine je došlo čak 3.500 gledatelja što samo po sebi puno govori.

Glede samog boksa, svaka borba je imala svoju priču, bila zanimljiva, na trenutke i atraktivna. Francuski je sastav pitanje pobjednika riješio u prve tri borbe već. U najlakšoj ili muha kategoriji Gruzijac Darbaidze za Hrvatske vitezove iskazao je možda želju, ali je za klasu bio slabiji od Španjolca za francuski sastav, Carmonu. U bantamu Slavonac Filip Poturović protiv tamnoputog Kistouhurryja možda i jest pokazao upornost, ali je očita bila razlika u snazi udarca.

Oni francuskog prvaka su jednostavno bili za klasu jači. Uostalom, u 2. i 5. rundi sudac u ringu je našem Filipu morao i brojati. Stoga je razumljiva bila i još jedna jednoglasna odluka sudaca. Treća borba večeri ponudila je posebne emocije. Mladi 18-godišnji Petar Cetinić se borio fenomenalno, dao neprijeporni maksimum protiv 11 godina starijeg, silno iskusnijeg i višeg Amzilea. Štoviše, prve dvije runde je Cetinić hrabrim, a kvalitetnim boksom dobio podijeljenom sudačkom odlukom (2-1). Treću je izgubio (1-2), ali još uvijek je bio u prednosti. Samo... mladi Petar jednostavno nema još tu snagu, nije u karijeri još boksao više od tri runde, te mu je četvrta bila runda previše. Dva teška udarca u jetra, dva brojanja, a nakon toga ispravna odluka iz našeg kuta od trenera Pijetraja koji je predao meč. Sačuvao je mladića teže ozljede.

Niti srednja kategorija nije donijela boda Vitezovima, budući da je Edin Avdić izgubio jednoglasnom sudačkom odlukom. Kada je sve odlučeno, u ring je došao miljenik Zadrana, teškaš Toni Filipi koji je opravdao svoj status naše prve zvijezde, te jednoglasno svladao snažnog Bugarina Dimitrova.

Francuski borbeni pijetlovi ostaju na vrhu europske skupine s maksimalnih 9 bodova iz tri susreta, dok su Hrvatski vitezovi četvrti ili zadnji s 1 bodom. Sljedeći sraz Vitezova je upravo protiv Francuza, u Parizu 17. ožujka.

Linker
25. travanj 2024 11:18