CROPIX
USUSRET OKRŠAJU

FRCA OD SAMOPOUZDANJA! FILIP HRGOVIĆ UVJEREN U POBJEDU U DRAŽENOVU DOMU 'Pereu ću u ringu natamburati, ali će barem posjetiti Advent u Zagrebu'

FRCA OD SAMOPOUZDANJA Filip Hrgović je na otvorenom treningu u Novom Jelkovcu pred subotnji obračun s Ekvadorcem u Draženovu domu nekoliko puta ponovio da je on budući svjetski prvak
Piše: Edi DžindoObjavljeno: 05. prosinac 2018. 13:43

Kao i uoči rujanskog obračuna u zagrebačkoj Areni, Filip Hrgović (6-0) nekoliko je dana prije velikog subotnjeg meča u Draženovu domu odradio otvoreni trening za medije u svojoj dvorani u Novom Jelkovcu nedaleko od dvorane u kojoj nastupaju momci iz BK Sesvete. Postoji nekoliko ključnih razlika između ovog treninga i onog prije tri mjeseca. Za početak, sad je Hrga međunarodni WBC-ov prvak i nema ulogu lovca kao što je imao protiv Amerikanca Amira Mansoura (23-3-1), nego će biti lovina za momka gladnog uspjeha na gostujućem terenu, Ekvadorca Ytala Peree (15-3-2).

Sad sam opušteniji

- On je došao ovdje osvojiti titulu, sigurno nije došao izgubiti. Svi znamo da su latinoamerički borci poznati po tome da su srčani i hrabri. Dečko dolazi na gostujući teren tražiti priliku protiv budućeg svjetskog prvaka i ne treba ga podcijeniti. Vidjet ćete u subotu kako pobijediti Pereu, ne mogu sad sve odati - opušteno će samopouzdani Hrgović, koji je nekoliko puta tijekom treninga spomenuo da je budući svjetski prvak.

Zagreb, 080918.
Arena Zagreb.
Team Sauerland, boks, Zagreb Fight Night, WBC, Filip Hrgovic - Amir Mansour.
Na fotografiji: Filip Hrgovic (Hrvatska) - Amir Mansour ( USA).
Foto: Damir Krajac / CROPIX
Damir Krajac / CROPIX

Trenutno, kao 16. teškaš svijeta, nije ni predaleko.

Druga velika razlika je što je maknut taj pritisak prvog profesionalnog meča na domaćem terenu. Dojmovi iz Arene i najveće borbe Filipove karijere su se slegli, nervoze više nema toliko. Ključno je iskustvo, makar i ono prvo. Onda se dalje može puno lakše.

- Vjerujem da sam opušteniji. Prošao sam to sve prošli puti i moram priznati da mi je tada iznutra bio puno veći stres. Bilo mi je sve novo, ovaj put mi je puno lakše i osjećam se bolje.

I vidi se to na njemu. Trening je odradio maksimalno fokusirano, ali je i dalje bio raspoložen zapjevati ili dobaciti koju zanimljivu. Tako je u jednom trenutku jednom od članova ekipe iz promotorske kuće Sauerland rekao da će Perea pasti u trećoj rundi čisto zato što bi bilo prerano da ga nokautira u prvoj. Nije to jedina situacija u kojoj je ubacio koju “foru” upućenu nadolazećem suparniku.

Damir Krajac / CROPIX
CROPIX

U odličnoj sam formi

- Dočekat ćemo ga i lijepo ugostiti u Zagrebu, a onda ga fino natamburati i poslati u Ekvador. U ringu se neće dobro provesti sa mnom, ali zato će malo obići grad, pojesti ćevape, kremšnitu i posjetiti Advent u Zagrebu - s osmijehom od uha do uha će brončani iz Rija.

Hrga je u Miamiju s vrhunskim trenerom, Kubancem Pedrom Diazom, odradio odlične pripreme i svjestan je svojih nedostataka. Diaz zna da se iz amaterskog boksa u profesionalni ne dolazi tek tako te da treba puno rada za sam svjetski vrh na kojeg naš najbolji teškaš cilja, pa su stoga dva ciklusa pripremnog kampa bila iznimno naporna kako i priliči međunarodnom WBC prvaku.

- Odradio sam jako dobar kamp, kao i uvijek. Pripremao sam se kao da se pripremam za svjetsku titulu. Nijedan trening nije propušten, kao što je bilo i planirano, tako da sam u odličnoj formi. Trener ima svoju viziju kako bih ja trebao izgledati. Radimo dosta na snazi i statičnosti. Moj stil je prema njemu još prilično amaterski i puno radimo na tome da se previše ne krećem kad ne moram, da čuvam tu energiju za još eksplozivnije udarce - jasno će Hrgović.

Iako je bez problema na otvorenom treningu odradio nekoliko serija sparinga te nekoliko na vreći i uz to izgledao potpuno spremno, Filip je još umoran. Sletio je tek prije dva dana iz SAD-a i trebat će se fokusirati na subotu jer svaka iduća borba u karijeri za ovako brzo rastućeg teškaša jednostavno je - najvažnija.

- Još sam u fazi oporavka od puta, ali dovoljno je dana da dođem k sebi od leta, probudim se i namjestim nišanske sprave.

Ponosan sam

Iako je Arena puno veća i spektakularnija sama po sebi, Draženov dom ima posebno mjesto u Filipovu srcu. Kako je i dokazao glasnim i jasnim hvaljenjem najboljeg nogometaša svijeta Luke Modrića, Hrga ima ogromnu dozu poštovanja za sve vrhunske sportaše diljem Lijepe naše, a ništa drukčije nije ni s legendom hrvatske košarke.

- Čast mi je u sedmoj borbi boksati u dvorani našeg drugog najvećeg sportaša svih vremena, poslije Mate Parlova, naravno. Ponosan sam što sam još jednu priredbu doveo u Zagreb i što će drugi hrvatski borci imati priliku boksati na priredbi, pokazati se na velikom događaju pred domaćom publikom. To je sve jedna pobjeda za zagrebački i hrvatski sport.

Samo održavanje događaja već je jedna velika pobjeda hrvatskog boksa, ali Filipu je važnija (i treba biti) ova njegova. Kakav dojam daje pred borbu, ne trebamo sumnjati u njegovu pripremljenost i vještine. Put prema vrhu je trnovit, ali je sve bliže.

Linker
26. travanj 2024 05:57