facebook
SPEKTAKL U MÜNCHENU

NOVA VELIČANSTVENA PREDSTAVA HRGOVIĆA! MEKSIKANAC NIJE IMAO NIKAKVE ŠANSE Hrvat nizao bombu za bombom, a onda je u ring uletio ručnik!

Piše: Ivan ZrinjskiObjavljeno: 09. lipanj 2018. 21:13

U skladu s očekivanjima, Filip Hrgović (5-0, 4 KO) pobijedio je Filiberta Tovara (9-1, 5 KO) prekidom u četvrtoj rundi njihovog meča u Münchenu. Bila je to borba dvojice boksača koji ne da nisu u istoj klasi, nego kao da nisu ni na istom planetu.

Nakon proteka minute i pol u prvoj rundi Filip je shvatio da je u svakom aspektu boksačke vještine i fizičkih mogućnosti superiorniji Meksikancu pa je pustio ruke i započeo kanonadu koja praktički nije stala dok kraja meča. Zapravo, u dvije stvari Filiberto nije bio slabiji, štoviše. Njegovo srce, to jest hrabrost doslovno opasna po zdravlje, te granitna brada koja je apsorbirala količinu udaraca za cijelu četu, držali su ga u meču duže nego što smo očekivali.

- Nikad u cijeloj karijeri nisam toliko bacao kao večeras. Nevjerojatno je što taj čovjek može primiti, nikako da padne - rekao je Filip nakon meča i pohvalio suparnika riječima da "iako nije svjetska klasa, jako je hrabar".

S time bi se svakako složili, ali i dodali da je sudac u ringu propustio "obuzdati" tu hrabrost Tovara koja je već od kraja druge runde, a sigurno početka treće, definitivno bila štetna po njega. Srčani i uporni Meksikanac samo je primao i primao snažne udarce, bez da je išta vraćao, iako je pokušavao. Sijevali su Filipovi direkti i krošei, tresla se Tovarova glava, patila su i rebra, ali dečko nije htio pasti. Čak ni knockdown nije slomio njegov duh i tek je bačeni ručnik iz njegova kuta okončao nepotrebnu patnju i Meksikanca vrlo vjerojatno sačuvao od ozbiljnijih ozljeda glave. Bila je to sredina četvrte runde, a imali smo dojam kao da gledamo mlaćenje koje je počelo rano ujutro.

Iako suparnik nije bio ni blizu njegove razine, a bogme ni one zadnja dva Filipova suparnika, hrvatski je teškaš dokazao da je bez sumnje u top 5 najperspektivnijih mladih boksača u svojoj kategoriji. Novu priliku za daljnju potvrdu vrijednosti, ali i korak naprijed u karijeri, Filip će imati 8. rujna u zagrebačkoj Areni. U igri će biti i neki manji naslov, a ulaznice su u prodaji već od ponedjeljka. Ako volite boks, nemojte propustiti.

--------------------------------

Live prijenos meča

Četvrta runda - Hvala bogu, prekinut je meč, Filip Hrgović je slavio peti put u karijeri! Nakon još jedne serije udaraca, zaključene zvučnim i snažnim lijevim krošeom u glavu Tovara, njegov je kut bacio ručnik u ring i okončao ovu patnju. Pobjednik - Filip Hrgović, tehničkim nokautom u četvrtoj rundi.

--------------------------------

Treća runda - Nevjerojatno, ali Tovar i dalje stoji na nogama. Filip ga je u trećoj rundi prvi put srušio na pod i poslije nastavio kanonadu, doduše i s nekoliko nedopuštenih udaraca u potiljak. Po nama, sudac je već trebao prekinuti ovaj meč jer Tovar samo prima i prima teške udarce u glavu, a vraća jako malo... Hrgović - Tovar 10-8.

--------------------------------

Druga runda - Druga runda je preslika prve - Filip dominira i baca udarce od jetre do glave Tovara, dok se Meksikanac i dalje hrabro drži i tu i tamo okušava uzvratiti. Hrgović - Tovar 10-9.

--------------------------------

Prva runda - Ok, stvari su vrlo jednostavne. Ako Tovar preživi dalje od treće runde, bit ćemo jako iznenađeni. Dečko je hrabar, ali je miljama, stotinama milja od Hrgovića po boksačkoj tehnici te je u prvoj rundi dobio ozbiljne batine. To da i dalje stoji na nogama govori da ima izdržljivu bradu i veliko srce, ali na tome priča staje. Hrgović - Tovar 10-9.

--------------------------------

20:48 - Počinje prva runda.

--------------------------------

20:43 - Filip Hrgović ulazi u ring nakon Meksikanca Tovara, koji je, očekivano, ušao u ring sa sombrerom na glavi. Naš boksač je donekle odužio svoj ulazak, a prati ga nemali broj hrvatskih navijača koji skandiraju "U boj, u boj..."

--------------------------------

20:29 - Od Hrgovića se u današnjem meču očekuje nova pobjeda, peta u profi karijeri. Istina, njegov suparnik neporažen je u dosadašnjih 9 mečeva, ali bogme nije pobijedio neko iole značajnije ime. Osim toga, Filip ima neizmjerno veće iskustvo iz bogate amaterske karijere u kojoj je osvojio europsko zlato i olimpijsku broncu. Superiorna tehnika, kretanje u ringu i prednji direkt su ključne stvari koje bi trebale odnijeti prevagu na stranu hrvatskog boksača.

--------------------------------

20:21 - Filip i Filiberto u meč ulaze s identičnom težinom od 101,6 kilograma (barem su toliko imali jučer na vaganju), ali je 198 cm visoki Hrgović tri centimetra viši od svojeg suparnika. Plus, hrvatski boksač djeluje ipak znatno mišičavije od Meksikanca...

--------------------------------

20:07 - Čini se da meč Filipa Hrgovića (4-0, 3 KO) i Filiberta Tovara (9-0, 5 KO) neće početi prije 20:40.

Linker
19. travanj 2024 11:43