Zagreb, 040518.
Hotel Panorama.
Konferencija za medije Hrvatske karate reprezentacije pred odlazak na 53. Europsko seniorsko prvenstvo u Novi Sad.
Na fotografiji: Ivan Kvesic.
Foto: Damir Krajac / CROPIX
Damir Krajac / CROPIX

KARATE

HRVATSKI KARATIST IZBORIO FINALE SVJETSKE LIGE U ŠANGAJU, NORMA ZA OLIMPIJADU SADA JE SVE BLIŽE Borba za zlatno odličje na rasporedu je u nedjelju

AUTOR:
 • OBJAVLJENO:
 • 08.06.2019. u 17:52

 • Ivan Kvesić izborio je finale u poluteškoj kategoriji na turniru Svjetske karate lige u Šangaju. Aktualni svjetski prvak i osvajač dviju medalja s EP-a u kategoriji do 84 kg na taj način još se više približio nastupu na Olimpijskim igrama u Tokiju.

  Kvesić je u Šangaju bio slobodan u 1. kolu. Nakon toga pobijedio je Tajvanca Wu Chun-Weija 4-3, Egipćanina Mohameda Ramadana 3-2 i Iranca Mahdija Khodabakhshija 3-1, a u polufinalu hrvatski je reprezentativac bio uspješniji i od još jednog iranskog natjecatelja Zabiollaha Poorshaba sa 6-3.

  Za najsjajnije odličje u nedjeljnom finalu Ivan Kvesić borit će se s Turčinom Ugurom Aktasem.

  Anđelo Kvesić u kategoriji +84 kg natjecanje je završio u četvrtfinalu. Sudačkim preglasavanjem eliminirao ga je Nijemac Jonathan Horne nakon što u borbi nije bilo bodova. Na isti takav način Anđelo je u 1. kolu eliminirao Francuza Dnylsona te na "senshu" odnosno prvi osvojeni bod i Talijana Marina Simonea. Taj je susret završio rezultatom 4-4.

  Na turniru Svjetske lige u Šangaju što završava sutra sudjeluje ukupno 543 seniora iz 76 zemalja.

   

  Iz drugih medija