Screenshot: Youtube
MUNJEVITA REAKCIJA

VIDEO: JUNAČKI POTEZ BIVŠEG UFC-OVOG PRVAKA, SPASIO JE DIJETE OD UTAPLJANJA 'Srce mi je kucalo milijun puta u minuti, bila je to ekstremna situacija'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 22. siječanj 2019. 21:28

Bivši UFC prvak, a uskoro i bivši UFC-ovac, Fabricio Werdum, je spasio život djetetu koje se utapalo u moru na plaži pored njegovog doma u Kaliforniji, piše Fighsite.hr.

Prema pisanju brazilskih medija, Werdum se opuštao zajedno s obitelji u svom domu u kalifornijskom Torranceu. Vidjeviši da su stigli vatrogasci na plažu po prijavi o utapljanju dvoje tinejdžera, Fabricio je pohitao pomoći, ako ikako može. Naime, na mjesto nesreće je stigao samo jedan spasilac, a u vodi su bila dva bespomoćna djeteta koja su se jedva održavala na površini i molila za pomoć.

“Kada je stiglo vozilo vatrogasaca zaustavilo se upravo ispred nas. Rekao sam da idem pomoći, a moja supruga Karine nije bila sigurna u to jer je smatrala da je opasno”, izjavio je Werdum za brazilsku web stranicu AgFight.com te je dodao:

“Pogledao sam prema moru i tamo sam ugledao dvije male glavice koje viču ‘pomagajte’. Bili su vrlo daleko, sigurno 70 metara od obale. Kada je spasilac zgrabio dasku i sam sam skinuo svoju jaknu i potrčao. Uzeo sam onu crvenu bovu, stavio sam je oko prsa i krenio sam zajedno s njim. Čak sam bio brži od njega. Rekao sam mu da spasi djevojčicu koja je glasno vikala, a ja sam zgrabio dječaka koji je već bio napola u nesvijesti. Uspio sam doći do njega i natrag smo otplivali do obale. Na obali mu je pomogao jedan stariji gospodin. Valovi su bili visoki, djevojka je tri puta skoro potonula na dno.”

Bivši šampion priznaje da mu je ovo bio veći stres nego bilo koji meč u kavezu.

“Vaaau, moje srce je kucalo milijun puta u minuti. Bila je to ekstremna situacija. Srce ti želi iskočiti. To je gore od meča. Nije niti blizu”, zaključuje Brazilac koji trenutačno odrađuje dvogodišnju suspenziju radi pada na doping testu.

Nedavno je zatražio raskid ugovora s UFC-om kako bi se mogao boriti u drugim promocijama. S obzirom da je već u poznim godinama logično se čini da na kraju karijere želi odraditi poneki meč i izvan elitne promocije. Sada je na čelnicima da mu raskid ugovora odobre ili da inzistiraju da ga Brazilac odradi do kraja.

Linker
26. travanj 2024 17:21