screenshot youtube
ODLAZAK RUSA

KONAČNO ZBOGOM JEDNOG OD NAJVEĆIH BORACA SVIH VREMENA? Fedor priznao da ozbiljno razmišlja o mirovini: Je li meč protiv Ryana Badera posljednji?

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 24. siječanj 2019. 16:21

Još nas samo dva dana dijele do finalnog meča teškaškog Grand Prixa, koji je Bellator započeo u 2018., a završit će u 2019. godini. U njemu ćemo gledati aktualnog prvaka te promocije u poluteškoj kategoriji Ryana Badera i po mnogima najboljeg borca svih vremena Fedora Emelianenka, prenosi Fight site.

Od kada je stigao u promociju Scotta Cokera 2017., Rus ima dvije pobjede, koje je ubilježio baš u Grand Prixu (Mir, Sonnen) i početni poraz od Matta Mitrionea. Ukupno na svom profesionalnom kontu ima 38 pobjeda i samo 5 poraza, a u recentnom intervjuu za MMAFighting, 42-godišnjak je priznao da ozbiljno razmišlja o mirovini.

Ipak, čini se kako dvoboj protiv Badera u Inglewoodu neće biti njegov posljednji neovisno o konačnom ishodu. No, nikada se ne zna…

“Da budem iskren, u godinama u kojima sam trenutačno, sve više i više razmišljam o umirovljenju. Ne mogu vam odgovoriti na to pitanje u ovom trenutku, ali…”, objašnjava Emelianenko, koji očito niti sam još uvijek nije donio odluku kada bi se htio umioviti.

Podsjećamo, kako je “Posljednji imperator” već jednom bio u sportskoj mirovini. Od 2012. do 2015. godine je pauzirao te se mislilo da je “to to” od legendarnog borca. Na koncu se ipak vratio mečem protiv Singha Jaideepa u japanskom RIZIN-u te je produljio aktivnu karijeru.

“Spreman sam u ovom trenutku uzeti pauzu u razmisliti o svemu. Nije da se više ne želim boriti. Razlog su definitivno moje godine. Ozljede koje imam… Da vam budem potpuno iskren, tu nema nekih tajni. U ovom poslu morate imati cilj i jako raditi da ga ostvarite”, zaključuje Fedor koji očito više ne uživa toliko u svom poslu radi ozljeda koje ga muče i koje mu ne daju da trenira stalno punim pogonom.

Bellatorov Grand Prix ovog vikenda će zasigurno dati neke odgovore. Onaj finalni sigurno ne, ali možda pomogne legendarnom Rusu odlučiti što mu je činiti i kada konačno objesiti rukavice o klin. Nadamo se da meč protiv Badera neće biti i posljednji u njegovoj karijeri…

Linker
26. travanj 2024 20:10