REUTERS
KAKVO JE PRAVO STANJE STVARI

'CONOR MCGREGOR BI SE TREBAO IZVUĆI BEZ ZATVORSKE KAZNE, ALI...' 'Svaki slučaj je drugačiji i gleda se posebno, baš sve je moguće'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 03. svibanj 2018. 12:06

MMA javnost i dalje ne zna konačnu sudbinu Conora McGregora u slučaju zbog kojeg mu čak prijeti i zatvorska kazna u SAD-u. No, prema stručnjacima, čije se mišljenje obilato koristi posljednjih dana kakao bi se analizirala situacija prije nego što se “The Notorious” ponovno pojavi pred sudom u Brookylnu, dojam je da Irac gotovo sigurno neće služiti nikakvu zatvorsku kaznu, piše Fight Site.

Jedan od takvih eksperata za ovo područje jest i Dmitry Shakhnevich, koji je u nedavnom intervjuu za Bloody Elbow potvrdio da bi se Irac mogao izvući bez ozbiljnijih posljedica.

“On je optužen za nedolično ponašanje i kriminalna incidentna ponašanja. To su prema definiciji zaista ozbiljni zločini. Ali on je, prema onome što znam, optužen za manje ozbiljno incidentno ponašanje. Postoji pet razina tog kriminalnog djela u New Yorku, a on je optužen za dva najniža: D i E”, objašnjava ovaj pravnik.

A post shared by Conor McGregor Official (@thenotoriousmma) on

Prema prijašnjim iskustvima u sličnim slučajevima Irac bi se tebao izvući uz nekakav društveno korisni rad.

“Ako gledamo neke prošle slučajeve u Brookylnu koji sliče na ovaj, onda možemo zaključiti da je teško očekivati zatvorsku kaznu. Posebno, ako je ovo njegov prvi ovakav čin. Ja razumijem da jest. Tako da će vjerojatno njegov slučaj biti preinačen u neku vrstu prekršaja, možda će čak biti razmatran kao ne-kriminalno djelo. No, u to sumnjam”, dodaje pravnik i objašnjava:

“Ne vjerujem da će uopće morati u zatvor. To je jako malo izgledno. Smatram da će vjerojatno dobiti kaznu u obliku društveno korisnog rada. Ili nešto slične naravi. A njegov slučaj će samo nestati nakon toga.”

S obzirom da smo imali prilike na videu vidjeti što je McGregor napravio, većini se čini da su ovo preblage kazne jer su posljedice njegovog napada na autobus UFC boraca mogle biti mnogo gore. Pa čak i kobne…

Ali ipak, McGregor bi mogao imati drugačijih problema. Onih s ulaskom u državu nakon ovako nečega što bi za njegovu UFC karijeru ( i borilačku općenito) mogla biti prava katastrofa.

“Problem je imigracijska politika. Ako, kojim slučajem, prizna krivnju za ono što mu se stavlja na teret, to može imati posljedice na njegov status kada ulazi u državu. Ali ja ne vjerujem da će se to dogoditi. Smatram da će njegovi odvjetnici smisliti nešto kreativno, kako bi to zaobišli. No, to je nešto što je potencijalna prijetnja u ovom slučaju”, dodaje.

Na kraju intervjua je objasnio kako čitav postupak, kada govorimo o imigracijskoj politici SAD-a, funkcionira u praksi.

“Ako bude osuđen za to najmanje moguće kazneno djelo, onda bi prema dosadašnjoj praksi takvim putnicima bilo omogućeno da ulaze i izlaze iz države. No, svaki slučaj je drugačiji i gleda se posebno. Nisam siguran da će imati problema, ali sve je moguće.”

“To je nešto na što njegovi odvjetnici najviše moraju paziti. Vjerojatno bi trebali uzeti konzultanta za američku imigracijsku politiku s obzirom da su oni samo odvjetnici za kriminalne slučajeve”, zaključuje.

Linker
26. travanj 2024 18:50