Screenshot: Twitter
ČEKA SE POTVRDA

DOGOVORENA NOVA SJAJNA TEŠKAŠKA BORBA ZA UFC-OV SPEKTAKL!? Američka organizacija ništa ne prepušta slučaju

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 30. ožujak 2019. 16:02

Čini se kako bi borba Juniora Dos Santosa i Francisa Ngannoua trebala biti iduća akvizicija za UFC 239 priredbu koja će se održati 6. srpnja u Las Vegasu, prenosi Fightsite.hr. Tako je obavijestio Ariel Helwani putem Twittera, dodavši kako bi uskoro trebalo biti više informacija.

Već po do sada potvrđenim borbama, UFC 239 djeluje kao spektakl koji će se pamtiti. No, UFC ovog puta ništa neće prepustiti slučaju i mogućnosti da zbog možebitnih ozljeda i drugih neočekivanih problema ostane bez najvećeg “fight carda” godine. Takvu ambiciju za International Fight Week imaju svake godine, a ove su odlučili u svakom je slučaju ostvariti. Pokraj borbi Jona Jonesa protiv Thiaga Santosa, Amande Nunes protiv Holly Holm i Bena Askrena protiv Jorgea Masvidala, sad je tu i teškaški spektakl. U kavezu će se susresti Junior Dos Santos i Francis Ngannou.

Ova borba svakako ima smisla kad pogledamo teškaški ranking, budući da se Ngannou tamo nalazi na drugom, a Dos Santos na trećem mjestu. Obojica su u sjajnom naletu, a osim toga ovu borbu duguju fanovima. Bili su dogovoreni za rujan 2017. godine, no Dos Santos je tada pao na doping testu i borba je otkazana. Kasnije se Dos Santos uspio obraniti i proći bez suspenzije te od tada ostvariti tri pobjede u nizu i to sve tri u glavnim borbama Fight Nightova na kojima je nastupio.

Screenshot

Ngannou je nakon propale borbe protiv Dos Santosa imao drugačiji put. Umjesto protiv Brazilca, par mjeseci kasnije borio se protiv Alistaira Overeema kojeg je nokautirao onim glasovitim “aperkatom iz pakla”. Nakon toga je napao titulu te je uvjerljivo izgubio od Stipe Miočića, a onda mu se dogodila i ona neslavna borba protiv Derricka Lewisa. Ipak, nakon nje je Kamerunac ponovno pokazao što može te trenutno plovi na valovima nokaut pobjeda protiv Curtisa Blaydesa i Caina Velasqueza,

Ova oba teškaša su nakon svojih posljednjih pobjeda lobirali prema borbi za titulu teškaškog prvaka. Nju nisu dobili, budući da se još uvijek ne zna što je s Danielom Cormierom. Ipak, pobjednik ove borbe imati će svako pravo tražiti poziciju izazivača. Zbog toga je zanimljivo popratiti situaciju Stipe Miočića kojem vrijeme i dalje prolazi. Za nadati se je kako će uskoro i on to shvatiti te ugovoriti borbu.

Linker
08. svibanj 2024 21:21