Screenshot
UFC 235

KONTROVERZNI PRVAK NAKON POVRATKA NA TRON EKSPRESNO DOGOVORIO OBRANU TITULE Jon Jones naoko veliki favorit u svom idućem nastupu

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 06. siječanj 2019. 15:50

Nova borba Jona Jonesa dogoditi će se već za manje od dva mjeseca, nakon što je potvrđeno kako će prvak UFC-ove poluteške kategorije predvoditi UFC 235 obranom naslova protiv Anthonya Smitha.

U pitanju je event koji se održava 2. ožujka u Las Vegasu, a pretpostavljalo se i najavljivalo kako će ga predvoditi borba za velter titulu. No, UFC je odlučio kako se neće pouzdati u razrješenje situacija u kategoriji do 77 kilograma pa su odlučili iskoristiti činjenicu da se Jon Jones u kavez želi vratiti što prije. Kontaktirali su ga, ponudili mu, a on je radostan pristao. Uostalom, već jučer je natuknuo da bi se nešto tako moglo dogoditi, piše Fight Site.

Za prvog izazivača u svom novom šampionskom putu imati će Anthonya Smitha, naoko velikog autsajdera. 30-godišnji Smith (31-13, 6-3 UFC) poluteškaš je tek manje od godinu dana, no pobjedama nad Rashadom Evansom, Mauriciom Ruom i Volkanom Oezdemirom uspio je na ljestvici izazivača preskočiti ostale borce koji čekaju svoju priliku. U posljednjoj borbi izgledao je jako loše te je švicarca uspio savladati tek na račun kondicijskog pada u trećoj rundi. Ukoliko tako bude izgledao protiv Jonesa, neće se dobro provesti.

Što se tiče Jonesa, on ovime potvrđuje svoje namjere da se u 2018. godini bori tri puta. Do sada se 12 puta borio za UFC titulu, iz 11 borbi nosi pobjedu, dok mu je jedna pobjeda poništena radi doping pada. Ova borba ovim je putem ugovorena, no službena će postati tek kada Jones dobio licencu od atletske komisije Nevade, pod čijom se jurisdikcijom ova manifestacija održava.

Linker
26. travanj 2024 12:29